Home » Mediterrane ovenschotel met snijbonen

Mediterrane ovenschotel met snijbonen

In huize Otter zijn we allemaal wel fan van ovenschotels. De shepherd’s pie is één van onze favorieten, maar wel een beetje winters. In het Jumbo magazine kwam ik deze snijbonenschotel tegen. Door de toevoeging van kaneel en komijn krijgt deze Hollandse ovenschotel met snijbonen een mediterraan tintje. Goed genoeg voor de herfst toch? Wij vonden ‘m lekker in ieder geval.

Mediterrane ovenschotel met snijbonen

Erg fotogeniek is zo’n ovenschotel niet hè? Maar gelukkig wel heel erg smakelijk.

Mediterrane ovenschotel met snijbonen

Wat heb je nodig (voor 4-6 personen)

  • 400 gram snijbonen, in stukjes
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 100 gram geraspte kaas

Kook de aardappelen gaar in water met zout in ca. 15-20 minuten. Stamp de aardappelen samen met de roomboter met een pureestamper fijn. Kook intussen de snijbonen in water met zout in ca. 8 minuten beetgaar. Verhit in een wok of grote koekenpan twee eetlepels olijfolie en bak het gehakt in drie minuten rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de chilipoeder, komijn en kaneel toe en bak nog 1 minuut zachtjes. Doe er de tomatenpuree en de gezeefde tomaten bij en breng aan de kook. Stoof het gehaktmengsel 10 minuten op laag vuur.

Mediterrane ovenschotel met snijbonen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de ovenschaal in. Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de vervolgens de snijbonen erover. Dek af met de rest van de puree en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.

Ovenschotel voorbereiden

* Je kunt deze ovenschotel ook een dag van tevoren maken. Bouw de laagjes dan op, dek af en zet in de koelkast. Als je dan de volgende dag thuis komt hoef je alleen nog de schotel in de oven te schuiven.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wat een heerlijke maaltijd . Ik kan het zeker aanbevelen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*