Home » Thaise geroosterde paprika

Thaise geroosterde paprika

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika.

Thaise geroosterde paprika's

Bijgerechten

Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij let ik niet echt op land van herkomst. Deze Thaise geroosterde paprika gaat bijvoorbeeld perfect bij de nasi goreng met saté. Lekker een zoetje tussendoor. Net zoals deze lekkere zoetzure komkommer. Of zelfgemaakte zoete chilisaus!

Culy

Het recept komt van één van mijn favoriete inspiratiebronnen, de website culy.nl Die het recept weer heeft geïnspireerd op een gerecht van Thais Michelinster restaurant Kin Dee in Berlijn. De limoen en gekneusde korianderzaadjes geven de in de oven gegrilde paprika’s een bijzonder lekkere smaak!

Thaise geroosterde paprika's

Thaise geroosterde paprika

Thaise geroosterde paprika

Een lekker bijgerecht, de limoen en korianderzaadjes geven het een bijzonder lekkere smaak
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 portie

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 3 paprika's verschillende kleuren
  • 0,5 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel vissaus
  • 0,5 limoen
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder steeltje en zaadlijst. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s in ca. 40 minuten gaar in de oven.
  • Haal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Na ca. een half uur kun je gemakkelijk het velletje verwijderen. Je kunt het ook laten zitten.
  • Rooster het korianderzaad even kort in een droge koekenpan totdat deze begint te geuren (ca 2 minuutjes). Stamp grof in een vijzel.
  • Leg de paprika’s op een mooie schaal en besprenkel met de vissaus. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Bestrooi met het grof gestampte korianderzaad.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor Thaise geroosterde paprika op Pinterest:

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise geroosterde paprika's
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*