Thaise sticky rice mango

Thaise sticky rice mango

Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango.

Thaise sticky rice mango

Backpackers favourite

Ik ben dol op de Thaise keuken en ook op dit heerlijke dessert. In bijna ieder restaurant en bij de vele eetkraampjes kom je dit heerlijke gerecht tegen. Het is goedkoop en het vult ontzettend. Het is dan ook een favoriet onder backpackers. Of gewone koffertoeristen zoals ik.  Toch smaakt ook deze sticky rice mango thuis niet zo lekker als daar. Maar dat heb ik eigenlijk met de meest gerechten die ik ken van vakantie. Op een terras, in het zonnetje, ontspannen en in goed gezelschap smaakt altijd alles lekkerder.

Kleefrijst

Voor dit gerecht heb je kleefrijst nodig, ook wel ketan rijst genoemd. Ik koop deze bij Amazing Oriental, de Aziatische supermarkt: Golden Diamond ketan rijst.

Thaise sticky rice mango

Thaise sticky rice mango

Wat heb je nodig (ca. 4 personen)

  • 200 gram kleefrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 rijpe mango
  • sesamzaadjes

Laat de rijst een nachtje weken in een kom met water.

Spoel de rijst goed en giet af. Doe in een pan, voeg ca. 150 ml water toe en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je de rijst – met het deksel op de pan 15 minuten koken of totdat alle vocht geabsorbeerd is. Laat van het vuur af nog even staan met het deksel op de pan

Breng in een ander pannetje de kokosmelk met de zout en het suiker aan de kook. Haal van het vuur en giet bij de rijst. Laat afkoelen.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Serveer de sticky rice met schijven of blokjes verse mango en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise sticky rice mango
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Ook lekker:

Eton mess with #passion Tot mijn verbazing ontdekte ik laatst dat ik het recept voor Eton Mess nog niet op mijn blog heb staan!  Een simpel en heerlijk toetje dat hier in de ...
‘Hollandse’ aardbeien Vandaag is het 5 mei en vieren we Bevrijdingsdag. Een mooie gelegenheid om eens een keer ‘Hollandse’ aardbeien te maken. Ik heb ze al vaak voorbij zie...
Stoofperencrumble (al dan niet met een restje pepe... Het is tijd om alvast te gaan oefenen voor het kerstdiner. Maak gewoon iedere week één of twee gerechten vast een keer klaar. Je kunt dan nog ingredië...
Massaman Curry (Kaeng massaman) Massaman curry is – samen met de rode cocos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons fa...
koken & tafelen algemeen

6 Comments

  1. Oh lekker. Inderdaad helemaal niet moeilijk met de juiste ingrediënten in huis.
    Karen recently posted…Home Tour: Het zitgedeelte (update 2017)My Profile

  2. O wat ziet dat er heerlijk uit! En het klinkt – zelfs voor mij – als heel easy peasy te maken. En laat mango nu net de lievelingsvrucht zijn van H. En reminiscing… ketan maakte mijn Oma heel regelmatig.
    Rory recently posted…De leuke en minder leuke kanten wanneer je vanuit huis werktMy Profile

  3. Oh my! Dit kan ik haast proeven.
    Cynthia recently posted…Van de MelkboerMy Profile

  4. Ik heb het al zo vaak tegen je gezegd, maar je schrijft zo fijn! Het is net of ik met je mee op reis ga wanneer ik dat eerste deel lees 🙂 Ik denk dat ik dit gewoon als lunch zou eten en niet zo zeer als dessert…<3 xxx
    Amina recently posted…DIDI’s Fashion Event 2017My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge