Homemade kaneellikeur

Sinterklaas is weer in het land. Daar moet op gedronken worden! En na mijn geslaagde experimenten met aardbeienlikeur en frambozenlikeur had ik zin om voor de komende feestdagen weer een lekker likeurtje te maken. Een iets meer donkerder en kruidiger drankje, passend bij de smaken van Sinterklaas en Kerst. Dat moest dus wel kaneellikeur worden!

Homemade kaneellikeur
Je moet met deze likeur wel op tijd beginnen, de smaken hebben de tijd nodig om goed in te trekken. Twee weken geeft al een heel smaakvol resultaat, zo’n drie tot vier weken nog veel beter. Maar ook wanneer de Sinterklaas en Kerst voorbij zijn smaakt deze winterse kaneellikeur nog uitstekend.

Ik maakte dit keer een wat kleinere hoeveelheid, mijn koelkast staat immers vol met al mijn zelfgebrouwen likeurtjes. Je kunt de hoeveelheden naar wens vermenigvuldigen.

Wat heb je nodig:

 • 200 ml. wodka
 • 125 gram lichtbruine rietsuiker (je kunt ook bruine suiker gebruiken)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 kaneelstokjes
 • Goed sluitende fles of pot


Doe de wodka in de fles of pot, en voeg de suikers en kaneelstokjes toe. Sluit af, schud even goed en zet koel en donker weg (hoeft niet persé in de koelkast). Maak je niet druk om de laag suiker op de bodem, die verdwijnt na ca. 1 week. Schud 2 x per dag even om. 


Kaneellikeur in de maak

Laat een week of vier staan. Maak de likeur iets minder sterk door door ca. 100 ml water toe te voegen (1/3 water op 2/3 wodka). Giet over in een flesje, laat hierin eventueel 1 kaneelstokje zitten ter decoratie.

 
Proost!

Ook leuk om te lezen:

11 Comments

 1. Zo leuk dat je die lekkere likeurtjes allemaal zelf maakt. Ik gebruik mijn fles wodka meestal voor het maken van scroppino maar nu het winter wordt is dit toch ook wel erg lekker!

 2. Wat een ontzettend leuk idee om zelf likeurtjes te maken! Ik hou zelf zo van sinaasappel likeur in de Decembertijd 🙂

 3. Wat een goed idee dit! Lijkt me ook leuk om zelf te maken en als cadeautje te geven als je het mooi inpakt!

 4. Wat een leuke idee om zelf kaneel likeur te maken. Kaneel vind ik een heerlijke smaakmaker dus in een likeurtje zou ik dat denk ik wel erg lekker vinden. Helemaal nu het week zo guur & koud is buiten een perfect drankje.

 5. Scroppino's zijn de beste, maar wel in de zomer idd!

 6. Zal ook vast prima lukken, met sinaasappelschillen!

 7. Het is inderdaad super om cadeau te doen!

 8. Dank je wel Marijke!

 9. Wat klinkt dat heerlijk! Ik noteer een fles vodka op mijn boodschappenlijstje voor morgen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge