Home » Duitse keuken

Duitse keuken

Duitse kaassoep

Duitse kaassoep

December is een drukke maand voor de meeste mensen. Maar tussen het shoppen voor kerstcadeautjes, het plannen van het kerstdiner en alle kerstborrels en schoolontbijtjes door moet er ook gewoon gegeten worden. Dan is een snelle en makkelijke maaltijdsoep een goed idee. Deze Duitse kaassoep is lekker vullend en iedereen […]

Rote Grütze

Duitse Rote Grütze, een zomers toetje!

Als we in Duitsland op vakantie zijn en uit eten gaan, check ik snel even of ze Rote Grütze op de kaart hebben staan. Ik vind dat zo lekker! Een fruitig en fris zomers toetje, dat er altijd wel in gaat. Zomerfruit Gelukkig hoef ik niet helemaal naar Duitsland af […]

Duitse Zwiebelkuchen

Duitse Zwiebelkuchen

Duitse Zwiebelkuchen is een echte klassieker. Een hartige taart met een bodem van gistdeeg, royaal belegd met uien, spekjes en kaas. Serveer als maaltijd met een frisse groene salade of in blokjes bij de borrel. Kan zowel warm als koud worden geserveerd. Riesling Bij de Zwiebelkuchen drink ik een zachte, […]

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

In Italië leerde ik in het Apfelhotel om Italiaanse apfelstrudel te maken. Met warme vanillesaus, zo lekker! Wanneer ik zin heb in apfelstrudel maar niet zoveel tijd heb, maak ik deze eenpersoons mini apfelstrudel met filodeeg. Heerlijk knapperig, en uiteraard wel mét warme vanillesaus. Apfelstrudel In Oostenrijk maken ze de […]

kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes of Quarkbällchen uit Back!

Ik ben fan van de Duitse keuken. Daarom kon na het geweldige ‘Koch!’ ook de opvolger ‘Back!’ niet in mijn collectie ontbreken. De zusjes Marijne & Liesbeth Thomas zijn er wederom in geslaagd een boek te maken waaruit ik bijna alles wel wil maken. Mijn eerste baksel? De kwarkbolletjes of […]

Aachener printen

Traditioneel kerstrecept: Aachener printen

Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]

lebkuchenharten

Lebkuchen harten

Als fan van Duitse kerstmarkten heb ik ze al voorbij zien komen in alle soorten en maten: lebkuchen harten. En hoewel ik – kleine bekentenis – ze eigenlijk helemaal niet zo lekker vind, ben ik wel dol op de looks van deze Duitse lekkernij. Het hoort gewoon onlosmakelijk bij de […]

Chocoladedruiven

My happy kids: chocoladedruiven

In de Duitslandweek mogen chocoladedruiven volgens Bodhi niet ontbreken! Een lekkernij die je in Duitsland regelmatig tegen komt – in pretparken, kermissen of op markten – maar in Nederland zelden ziet. Deze schokolierte traubenspiessen kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Een leuk experiment voor My happy kids! Naast druivenspiesen […]

Duitse Reibenkuchen (of kartoffelpuffer)

Als je in Duitsland wel eens een kerstmarkt heb bezocht dan heb je vast weleens de kraampjes met Duitse reibenkuchen gezien. Aardappelpannenkoekjes, in de olie goudbruin gebakken en geserveerd met appelmoes. Nou vind ik dat laatste niet zo’n succes, doe mij maar liever wat crème fraiche of een zelfgemaakte remouladesaus. […]

Koch! Duitse keuken anno nu

Koch! Duitse keuken anno nu

Zoals je gisteren al hebt kunnen lezen ben ik een groot fan van de Duitse keuken. Toen ik onlangs op internet dit kookboek tegen kwam aarzelde ik geen seconde en klik, daar lag Koch! Duitse keuken anno nu in mijn virtuele winkelmandje. Een kookboek met Duitse recepten, dat zie je niet […]