Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels

Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben we het vooral veel over eten, eten en nog eens eten!

Iedere maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Je krijgt dan door welk blog aan jou is toegewezen en je krijgt de opdracht een recept van dit blog uit te kiezen en klaar te maken. En ook om – als het even kan – net een beetje uit je comfort zone te gaan.

 
 Chocolade havermoutrepen met dadels
Van de leuke website van beejeekookt.com koos ik het recept voor chocolade havermoutrepen. Iets wat ik nog nooit gemaakt heb en wat ook niet zo 1,2,3 bij me op zou komen om zelf te maken. Maar aangezien ik – tussen alle pasta en panna cotta door – ook wel eens gezond moet eten leuk mij dit een leuk recept.

Wat heb je nodig (ca. 7 stuks)

  • 150 gram havermout
  • 150 gram dadels, gedroogde vijgen of gedroogde abrikozen, ontpit en in stukjes gesneden. Onderlinge verhoudingen naar smaak.
  • 50 gram gehakte noten
  • 30 gram honing
  • 2 eetlepels kokosolie of andere plantaardige olie
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels water

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, noten (ik gebruikte walnoten, mijn favoriet), cacao, kokos en kaneel bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg dan de gedroogde vruchten in stukjes toe en kneed door elkaar. Ik gebruikte alleen dadels, omdat ik die nog ruimschoots op voorraad had. Maar met vijgen lijkt me ook heerlijk! Voeg dan het water, de honing en de kokosolie toe (laat even licht smelten als je harde olie gebruikt). Kneed goed door elkaar.

 
Chocolade havermoutrepen
 
 
Doe bakpapier in een cakeblik en stort het mengsel er in. Bak ca. 30 minuten en laat daarna afkoelen op een rooster. Snijd in repen (ik maakte er zeven) en wikkel in bakpapier.
 
Een smakelijke ontbijtreep of snack, ideaal om mee naar het werk te nemen. Kijk mij eens gezond bezig zijn!
 
Chocolade havermoutrepen
 

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

4 Comments

  1. Ik ben dol op walnoten, dadels en havermout. Ideaal recept dus voor mij. 🙂

  2. Zeker proberen, ze blijven, gewikkeld in bakpapier, ook redelijk lang goed.

  3. Wat een leuk idee is dat foodblogswappen! Dit zou ik zelf ook niet snel maken denk ik hoewel het me echt een lekker receptje lijkt en inderdaad ideaal om te nemen naar 't werk als ontbijtje of tussendoortje 🙂

  4. Nee ik had dit ook nooit echt op mijn bucketlist staan hahaha maar ze zijn echt lekker. Heb ze de hele week mee naar het werk genomen als ontbijt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge