Gastblog door Dieneke – Het is zo heerlijk om na een lange winter het voorjaar weer in te gaan. De temperatuur eindelijk weer boven de 10 graden, de zon….en natuurlijk de vrolijk gekleurde bloemen. Ik word daar altijd heel blij van. Laatst kocht ik bij een Turkse supermarkt een bakje […]
groente
Salade met avocado, spek en peultjes
Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat […]
Welkom in de wereld van snackpaprika, -komkommer en -tomaatjes
Onlangs was ik uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de kas van Tomatoworld in Honselersdijk. We kregen een rondleiding in de demonstratiekas van het bedrijf waar o.a. de bekende snackgroenten van Tommies (snacktomaatjes, -komkommers en -paprika’s) vandaan komen. Een fascinerend kijkje in de wereld van de kassen, waar ik […]
Kikkererwtensalade met feta en avocado
De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]
Regenboogwortels met honing en noten
Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze regenboogwortels uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en gezouten macadamia-nootjes. Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. De meeste wortels die wij eten zijn oranje. Dat is […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik van het […]
Creatief met Enjoya paprika #2
Vandaag het tweede deel van de ‘collegiale creaties’ met de heerlijke Enjoya paprika (kijk hier voor de andere Enjoya recepten). Het was ook echt leuk om te zien dat iedereen er iets anders mee gemaakt had. Wel opvallend vaak gevuld, maar dat is ook niet zo gek als je met […]
Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met risotto of in een pastasalade
Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloednieuwe variant op de markt! Paprika’s zijn altijd eerst groen. Als ze rijp worden veranderen ze van kleur, welke hangt af van het ras. In Nederland kenden we […]
Snack attack! Geroosterde kikkererwten
Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker! Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het […]
Herfstsalades
Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Geef er met onderstaande toevoegingen een herfsttintje aan: Geroosterde groente: geroosterde wortel, pompoen, courgette of paprika smaken heerlijk in een herfstsalade. […]