Chili con carne Hudson style

Onlangs at ik bij Hudson Bar & Kitchen zo’n ontzettend lekkere chili con carne. Met crème fraiche, nacho’s, guacamole en wat geraspte kaas. De chili was heerlijk van smaak en precies pittig genoeg. Die wilde ik namaken! Mijn eigen chili con carne Hudson style.


Chili con carne Hudson style
Op internet vergeleek ik vele recepten en combineerde er op los, de chili van Hudson in gedachte. Onderstaand recept pakte fantastisch goed uit en deel ik vandaag graag met jullie. Eet de chili zoals ik deed, met een topping van crème fraiche , veel verse koriander en wat tortillachips. Maar je kunt de chili ook serveren met rijst of brood, net wat je zelf lekker vindt.

Wat heb je nodig voor deze chili con carne Hudson style (ruimschoots genoeg voor 4 personen):

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • grote winterwortel
  • 2 rode paprika’s
  • Olijfolie
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 gram pure chocolade
  • 400 gram bruine bonen
  • 250 gram kidney bonen
  • 2 x 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel balsamico
  • verse koriander
  • zout
 

Snijd de ui, knoflook, wortel en paprika fijn. Neem een grote pan en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. Doe de ui, knoflook, wortel en paprika in de pan, samen met de kaneel, komijn en chilipoeder. Roer goed door. Bak een minuutje of 10 tot dat de groenten een beetje zacht zijn, roer regelmatig. Voeg vervolgens de bruine en kidney bonen toe en de twee blikken tomaat. 

 

Verbrokkel het gehakt en roer dit door de saus. Voeg een blik water toe (gebruik het tomatenblik). Doe tot slot de balsamico, de pure chocolade in kleine stukjes en flink wat zout (even proeven!) in de pan, roer alles goed door en laat op een zacht vuur pruttelen, zo’n 50-60 minuten.

Serveer met fijngehakte, verse koriander, crème fraiche of zure room, brood/tortillachips/rijst en guacamole naar wens.


Ook lekker:

Thai chicken cashewnut (en 100e blogpost!) Hoera, vandaag zet ik mijn 100e blogpost online! Toch weer een leuke mijlpaal.   Thais eten doe ik graag. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen ...
Provencaalse stoofschotel Het grootste voordeel van de herfst? Dat de oven- en stoofschotels weer op tafel komen! Het ultieme feel-good voedsel, dat bovendien het hele huis lek...
Oostenrijk Culinair: de perfecte Wiener schnitzel Tijdens mijn vakantie kwam er een aantal Oostenrijkse recepten op mijn blog die er goed gelezen werden. Niet zo gek wellicht als je bedenkt dat ook di...
Lekkere box met schoonheidsfoutjes: Chef Ali maalt... Maaltijdboxen zijn in Nederland inmiddels helemaal ingeburgd. Van Hello Fresh tot AH. Een relatief nieuwe speler (mei 2016) in maaltijdboxland is de C...

8 Comments

  1. Chocola met vlees is een combi waar ik zelf nooit aan zou denken. Is het echt lekker?

  2. Natuurlijk is het lekker! In de Mexicaanse keuken is pure chocolade een veelgebruikte smaakmaker.

  3. Yummie! Dat wou ik nou toevallig vandaag ook net gaan maken.
    Dat chocolade en rundvlees heel goed samengaan, weet ik van de Belgische keuken. Mijn oma deed altijd een klein stukje chocolade bij het stoofvlees. Erg lekker!

  4. He wat grappig, dat wist ik dan weer niet!

  5. Heerlijk! Ik gebruik ook meestal een beetje cacao in mijn chili; geeft een heerlijke smaak én een mooie kleur. Ziet eruit als een heel fijn gerechtje, yum!

  6. Is ook een goede tip, cacaopoeder!

  7. Jarl Hulsebosch

    Na ruim uur pruttelen (op gegeven moment maar even hard laten koken) was het nog heel erg waterig. Expres deksel er afgehaald, maar helaas. Smaakt verder prima. Rest van de pan staat nog te pruttelen.

    • Hé wat jammer. Het is inderdaad de bedoeling zonder deksel te laten koken, de saus kan dan inkoken. Heb je dat het hele uur gedaan? Het kan overigens geen kwaad de chili nog een half uurtje extra te laten sudderen. Succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge