My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen

In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een heerlijk stuk flammkuchen. Een Duits/Franse variant uit de Elzas op de Italiaanse pizza. 

Sinds kort verkoopt ook Dr. Oetker de flammkuchen, in twee variaties: ham & crème fraîche of salami & crème fraîche. Wij testen de laatste voor een zondagse lunch.

Dr Oetker Flammkuchen

 

Wat is het?

Een bodem die volgens de verpakking ‘extra thin & crispy’ is (waarom moet dat dan weer in het Engels?). Belegd met crème fraîche, rode uien en salami. De oorspronkelijke Elzasser variant heeft spekjes, maar a la. Een flammkuchen (240 gram) levert 647 kcal op, een stevige lunch dus. De flammkuchen bak je onderin een hete oven (goed voorverwarmen) op 250 graden in zo’n 7-8 minuten knapperig en gaar.

Flammkuchen


En, is het wat?

Ja, volmondig ja! Alhoewel de bodem naar het midden toe wat slap blijft is de smaak heerlijk. De crème fraiche fris, de salami pittig, de ui ….ehh ui-ig. Een heerlijke smaakcombinatie die heel goed in de buurt komt van hoe wij ze meestal in Duitsland geserveerd krijgen. En dat voor een diepvriesproduct! Mijn vriezer heeft voortaan een plaatsje vrij voor deze Duitse dokter!

Ook lekker:

Asian pulled beef Bij collega foodblogger foodensomuchmore kwam ik laatst een recept voor Asian pulled beef tegen. En ik wist meteen dat ik dit moest gaan maken. Ik ben...
My happy kitchen test: Levenslust notenmix Snoep verstandig, eet een appel. Of beter nog, eet noten. Want noten zijn gezond en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Bij de Hoogvliet kwam ik ...
Indiase lamscurry (Gosht kari) Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen e...
Rendang eieren (foodblogswap) Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog duizenden1dag.nl. Deze blog van Martine, die al sinds 2010 blogt, staat boordevol lekkere...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge