Oostenrijk culinair week: Berner würstl

In de Oostenrijk week kan een worst recept natuurlijk niet ontbreken. Daarom vandaag het (eenvoudige) recept voor Berner würstl. De naam Berner würstl is enigszins misleidend. Ze komen niet zoals je zou denken uit (de hoofdstad van) Zwitserland maar uit Oostenrijk! 
 
Berner wurstl
Ze zijn vernoemd naar de bedenker ervan, de kok Erich Berner uit Zell am See. In de 50-er jaren bedacht hij deze heerlijke variant op de Frankfurter worstjes. 

Berner würstl worden traditioneel geserveerd met brood of patat en curry saus. Het wordt vaak gegeten als een ‘jause’ – een tussen- of broodmaaltijd. Ik maak ze zelf ook wel eens met mini knakworstjes, lekker voor bij de borrel!Wat heb je nodig (vier personen):

  • 8 Frankfurter worstjes
  • Plakjes gerookte ontbijtspek
  • Plakken kaas (bij voorkeur Emmentaler)


Voorbereidingen voor Berner wurstl



Snijd de worstjes in de lengte open (maar niet geheel door). Snijd de kaas in dunne reepjes en vul de opening van de worst met kaas. Omwikkel de worstjes met ontbijtspek (zet eventueel even vast met een cocktailprikker). Bak de worstjes in een koekenpan met wat boter totdat het spek bruin en knapperig en de kaas gesmolten is. Serveer met brood of frietjes



Berner wurstl jausen


Ook leuk om te lezen:

6 Comments

  1. ligt gerold op het bord 🙂 spannend hoe het zo smaakt. groetjes joze

  2. Je bent lekker bezig! Benieuwd wat het volgende gaat worden 🙂

  3. beste,

    Ik ga deze worstjes cateren op events ( ik ben een cateraar met o.a. poffertjeskramen en Duitse bratwursten )
    mag ik jouw teksten en foto's gebruiken ? Ik zal dan jouw blog http://www.myhappykitchen.nl als bron vermelden met een link naar deze blog.

    mvg Willem

    http://www.poffertjeskraam-huren.com/onze-duitse-specialiteit/

  4. Uiteraard geen probleem. Stuur je me tzt een linkje?

  5. zie hier de link.
    Ik heb je pagina als bron vermeld ( tekst iets aan gepast )
    http://www.poffertjeskraam-huren.com/vleescatering/oostenrijks-bernerwurst/

    mvg Willem

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge