Poké bowl met avocado en krab

Poké bowl met avocado en krab

Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noemen haha. Ik weet niet wat het is, maar eten smaakt op een of andere manier fijner als je uit een kom eet. Zoals deze poké bowl met avocado en krab.

poké bowl met avocado en krab

Poké

Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waarbij verse vis in blokjes en groente centraal staat. Een hele gezonde maaltijd eigenlijk. Het is een beetje vergelijkbaar met de sushi salade die ik regelmatig maak, mijn ‘luie’ versie van sushi maken.

poké bowl met avocado en krab

Rode rijst

Voor deze poké bowl leek het me leuk om rode rijst te gebruiken. Deze rijst heeft een wat aardsere smaak en een lekkere bite. Hij moet wel heel lang koken, zo’n 45 minuten! Maar je kunt ook sushi-rijst nemen. Ik gebruikte krab uit blik. Je kunt natuurlijk ook verse krab of krab uit de diepvries gebruiken. Ook heel lekker erbij: Japanse sojaboontjes of verse zeewier! Ook zijn er tegenwoordig heel veel soorten cressen (kiemgroente) te koop, in de meest bijzondere smaken. Ik ‘verbouw’ mijn tuinkers meestal zelf. Lekker en gezond!

poké bowl met avocado en krab

Poké bowl met avocado en krab

Wat heb je nodig (1 persoon):

Kook de rijst gaar in water met zout. Roer de suiker door de rijstazijn en roer deze dressing door de nog warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, dit gaat het handigst/snelst wanneer je het zo veel mogelijk uitspreid in een grote schaal.

Snijd de avocado in mooie plakjes. Breng het krabvlees op smaak met shiraga saus (naar smaak!). Doe de rijst in een mooie schaal en verdeel hier de avocado, krab en tuinkers over. Ik deed nog wat Japanse Kewpie mayonaise over de krab (want lichte verslaving).

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Poké bowl met avocado en krab
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Ook lekker:

Indiase lamscurry (Gosht kari) Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen e...
Pastasalade kip pesto Met dit warme weer is het heerlijk om buiten te eten. En een pastasalade neem je dan makkelijk mee. Stokbroodje erbij, kruidenboter en/of aioli, flesj...
Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met ris... Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloe...
Zomerse couscous Met veel plezier stel ik jullie vandaag voor aan een nieuwe gastblogger: Dieneke van der Waal! Dieneke is een foodie in hart en nieren en heeft een ei...
koken & tafelen algemeen

6 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op vis, dus ik ga hem onthouden om een keer te maken. 🙂
    Lianne recently posted…Brownie Cookie Lolly’sMy Profile

  2. Karin van Dam

    Heerlijk weer maar waar kan je die mayonaise kopen?

    • Het linkje in de ingredientenlijst is clickable! Je gaat dan naar de site van Albert Heijn, waar de mayo o.a. te koop is. Ook Xenos heeft ‘m regelmatig in de schappen liggen, net als veel andere grotere supermarkten. Als je op het linkje klikt weet je in ieder geval hoe de fles er uit ziet (best apart namelijk) en herken je ‘m volgende keer in de supermarkt. Succes!

  3. ben gek op vis en eet het elke dag!! maar heb nog nooit krab uit blik gegeten….alleen die surimi sticks dus ga dit zeker proberen 😀
    Rachel recently posted…Recept: SandwichMy Profile

  4. Het ziet er als gewoonlijk weer heerlijk uit. Zal deze zeker een keer gaan maken. Bedankt hiervoor!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge