Pompoenstoof met chorizo en witte port

Pompoenstoof met chorizo en witte port

De zomer is nu toch echt voorbij….. De blaadjes vallen van de bomen, de winter staat alweer bijna voor de deur. Zelf hou ik best wel van de herfst, de blaadjes krijgen van die prachtige kleuren, de avonden worden weer langer. En bij de herfst hoort ook de smaak van pompoen. In deze periode krijg ik altijd trek in stoofschotels. Deze pompoenstoof met chorizo en witte port is bijzonder lekker en vind ik echt bij de herfst passen.

pompoenstoof met chorizo en witte port

Pompoenstoof met chorizo en witte port

Nodig voor 4 personen

  • 850 g flespompoen
  • 250 g chorizo
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie
  • 295 g gegrilde rode paprika’s
  • 500 g mini krieltjes of stukjes aardappel
  • 800 g linzen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 350 ml kippenbouillon
  • 150 ml witte port

Snij de pompoen in tweeën. Schil de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. De zaden kun je afwassen en laten drogen. Dan kun je ze roosteren en door een salade doen, heel lekker.

Snijd de pompoen en de ui in stukjes. Snijd de chorizo in plakjes en de knoflook fijn. De gegrilde paprika laten uitlekken en in stukjes snijden. Laat de linzen uitlekken. Snij de peterselie grof.

Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en bak de chorizo op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep dan de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak in het bakvet de ui, knoflook met de paprikapoeder ca. drie minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuten mee. Voeg de gegrilde paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en witte port toe. Roer goed door en breng het aan de kook.

Als het geheel kookt, leg dan de deksel schuin op de pan en laat het op een laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep alles regelmatig even om. Voeg na 15 minuten de linzen toe. Controleer na 20 minuten of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep dan de chorizo en de helft van de peterselie door de pompoenstoof. Gebruik de rest van de peterselie als garnering over de pompoenstoof.

Verdeel het over de borden, heerlijk met wat veldsla. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenstoof met chorizo en witte port
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Ook lekker:

Vadouvan curry met kip Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is ee...
Smaken van de herfst: pizza met vijgen, ham en not... De smaken van de herfst, ik ben er dol op. Op de vijgen, noten, stoofpeertjes en wild. Paddenstoelen, ovenschotels, moet ik nog even doorgaan? Voor de...
Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met ris... Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloe...
Foodblogswap: open lasagne met zalm en rivierkreef... De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap*. De leukste manier om nieuwe gerechten uit te proberen! Deze maand kreeg ik bep...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge