Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Ik ben een echte kaaskop. Kaas is het levensmiddel dat ik zou kiezen als ik maar één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland. Kaas is leven! Ik lust ook echt iedere kaas. Geitenkaas, zachte kaas, brokkelige kaas. Natuurlijk heb je wel verschil in kwaliteit. Je hebt lekkere kaas en de lekkerste kaas! Zoals Stompetoren kaas. Ik maakte er een wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas mee.

Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Stompetoren kaas

Stompetoren kaas dankt zijn naam aan het Noord-Hollandse dorpje Stompetoren. Waar koeien grazen in de wei in het oerhollande landschap. Kaas die gemaakt wordt van weidemelk, van koeien die gewoon lekker in hun vel zitten. En vers gras eten, wat zorgt voor rijkere, smaakvollere melk. En dus ook lekkere Stompetoren kaas! Jong, belegen, oud en grand cru.

Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Uit het vuistje of in een gerecht

Kaas eet ik graag uit het vuistje. Of op een lekkere borrelplank. Geraspt over de pasta, of verwerkt in een gerecht. Zoals in deze mooie oranje wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas. Leek me wel leuk voor Koningsdag eind van de maand! Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis en een frisse salade. Waarin ik natuurlijk ook blokjes kaas verwerk.

Gewicht in kaas

Win je gewicht in kaas!

Ik zou maar winnen….dan – en alleen dan – zal ik toch even spijt hebben van de 58 kilo die ik de afgelopen jaren ben kwijtgeraakt. Want je kunt nu je gewicht in Stompetoren kaas winnen!! Ga naar de actiepagina of Facebook voor meer informatie.

wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

  • 300 gram winterwortel
  • 150 gram geraspte Stompetoren kaas belegen of grand cru
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eieren (gesplitst)
  • Peper en zout

Vier soufflévormpjes of ramekins (doorsnede ca. 12 cm.) of een grote schaal (inhoud ca. 2 liter)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de soufflévormen in.

Maak de wortels schoon, snijd in stukjes en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af en pureer de wortels met een staafmixer of keukenmachine tot puree.

Smelt de boter op een laag vuur, roer er de bloem door. Laat een minuutje of twee garen op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng – op middelhoog vuur – al roerende aan de kook. Wanneer je een gladde saus hebt voeg je de kaas en mosterd toe. Zet het vuur lager.

Breng op smaak met zout en peper. Voeg de wortelpuree aan de kaassaus toe.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eierdooiers, van het vuur af, door de kaaswortelsaus.

Spatel het stijve eiwit voorzichtig door de saus en schenk in de soufflévormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 15-20 (kleine vormpjes) of 25-30 minuten (grote schaal) gaar.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stompetoren kaas en is een advertorial. Hierdoor blijft deze blog actief en werkend. Bedankt voor je support! Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

8 Comments

  1. Tof, klinkt leuk! Ik ben ook een heerlijk recept aan het maken met kaas. 🙂 Een souffle maken staat zeker op mijn lijstje!
    Lianne recently posted…Monchoutaart cakerolMy Profile

  2. Ziet er goed uit Anne Marie kan je het zo in die verpakking kopen als op de foto? Zou voor ons heel handig zijn.💞
    Frits schuster recently posted…Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaasMy Profile

  3. zo dat ziet er zeker goed uit zeg!! en hier nog een kaaskop hahah heerlijk!
    Rachel recently posted…Kledingkast drama en gewoon een kutvlog… #VLOGMy Profile

  4. Ik ben ook een kaaskop. Ik ben vooral dol op oude, overjarige kaas..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge