Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni met gehakt en spinazie

Deze cannelloni met gehakt en spinazie staat al meer dan 15 jaar regelmatig bij ons op tafel. Een lekker maar ook machtig Italiaans gerecht. Ik heb het ooit overgeschreven uit een heel oud boekje van Het Nederlands Zuivelbureau en sindsdien nog vaak gemaakt.

Cannelloni met gehakt en spinazie

Het vullen van de cannelloni is even een werkje, maar verder is dit een redelijk eenvoudig gerecht. Wat je ook heel goed kunt voorbereiden, dus ideaal als je gasten krijgt.

Cannelloni met gehakt en spinazie

Wat heb je nodig (vier personen):

  • 300 gram spinazie (diepvries)
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • theelepel oregano
  • zout/peper
  • 14 stuks cannelloni
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/4 liter melk
  • 1/8 liter slagroom

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontdooi de spinazie. Pel en snipper de ui en knoflook. Bak in de olie de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Voeg de spinazie toe. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren met de creme fraiche en een kwart van de kaas los. Meng de oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer dit van het vuur af door het gehaktmengsel en vul hiermee de ongekookte cannelloni. Dit gaat het handigst met een theelepel. Verdeel de overgebleven saus over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de cannelloni erop.

Smelt voor de bechamelsaus de boter op een laag vuur in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer deze tot het geheel door de boter is opgenomen. Meng de melk en room en voeg deze scheutje voor scheutje toe aan het boter/bloemmengsel. Zet het vuur wat hoger en breng al roerende de saus aan de kook. Laat op een laag vuur nog een minuutje doorkoken en breng op smaak met zout en peper.

Cannelloni

Verdeel de saus over de cannelloni en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

Ook lekker:

Klassiekers: spaghetti Bolognese Had ik al eens verteld dat ik – ooit, lang geleden – Italiaanse taal en letterkunde heb gestudeerd?  En dat ik vervolgens een aantal jaar in Italië he...
Suppli al telefono (risotto-ballen) In juli heb ik door vakantie een keertje overgeslagen, maar deze maand kon ik gelukkig weer meedoen met de foodblogswap. Ik kreeg dit keer Anja’s food...
Tagliatelle al fegato Ik heb voor deze blogpost bewust gekozen voor de Italiaanse naam van deze heerlijke pasta, tagliatelle al fegato. Want een kop als ‘tagliatelle met ki...
Zelfgemaakte gnocchi al gorgonzola Ik zei het al in de food confessions tag: gnocchi al gorgonzola is nu typisch een gerecht waar je me ’s nachts voor wakker mag maken! Tot nu toe gebru...
Kerstwinkel 2017

3 Comments

  1. Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ben dol op pasta en spinazie. Ik ga met hemelvaart jouw pulled beef Asian style maken.
    Claudia recently posted…Schmidt’s Natural Deodorant, Vegan & Cruelty-freeMy Profile

    • Dan moet je de cannelloni ook zeker een keer proberen. En wat gaaf dat je de Asian pulled beef gaat maken. Ben benieuwd wat je er van vindt!

  2. Pingback: Cannelloni met zalm en spinazie - foodblogswap - Pienskeuken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge