La Vialla

Zo’n twee keer per jaar bestel ik – samen met collega Brigit (die overigens fantastisch kan koken!) Italiaanse producten bij de biologische boerderij La Vialla in Toscane. Een beetje raar misschien om je ‘boodschappen’ vanuit Italië te laten bezorgen. Er zijn dan ook een paar voorwaarden aan verbonden. Je moet voor minimaal 100 euro bestellen en de producten gaan alleen per doos, niet per stuk. Bij uitstek dus geschikt om samen met een aantal culinaire liefhebbers een bestelling te plaatsen en zo de hoeveelheden te verdelen. En de verzendkosten zijn gratis!
Producten van La Vialla


De medewerkers van La Vialla weten ook wel hoe ze er voor moeten zorgen dat je zo veel mogelijk wilt bestellen. De catalogus is prachtig, regelmatig ontvang je een mini flesje wijn of olie om te ‘proeven’ en de producten zien er ook allemaal even mooi uit. Maar het belangrijkste: het is ook allemaal even lekker! Het assortiment bestaat uit wijnen, olijfolie, pasta’s, pesto’s, pastasauzen, koekjes, kaas en jam.
En natuurlijk heb ik zo mijn favorieten:
  • De Vin Santo (dessertwijn) is goddelijk! En dan vooral de D.O.C. 2009 en de Occhio di Pernice. Ze gaan per drie flessen voor respectievelijk € 7,70 en € 8,80 per stuk.
  • De pecorino, en dan de belegen versie. Zoooo lekker! En stinkt zoooo vreselijk! Ik moest laatst kiezen, die kaas het huis uit, of Peter het huis uit……De kaas ligt nu in de kelderbox. € 19.90 per kilo. Een heel kaasje weegt tussen de 1200 en 1400 gram.
  • De salsa nera. Deze typische saus voor Toscaanse crostini (plakjes ciabatta) is gemaakt van kippenlevertjes. Verpakt per vier potjes,€ 5,90 per potje
Ook kregen we in een kerstpakket van La Vialla (die hebben ze namelijk ook!) een streng mini worstjes met venkel. Deze bleken van de lokale biologische slager te komen en konden we apart mee bestellen.
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.lavialla.it en bestel de catalogus! Meebestellen met mij? Geef je lijstje maar door!

Ook lekker:

Basterdsuiker, kristalsuiker, poedersuiker, alles ... Als je van bakken houdt dan weet je dat er veel verschillende soorten suiker zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en wat gebruik je het bes...
Pizza bianca Tijdens één van onze vakanties aan het meer van Caldonazzo in Italië aten we voor het eerst een zogenaamde pizza bianca (witte pizza). Dat is de verza...
Koekhuisje Een ontzettend lieve reactie van mijn zusje gekregen op deze site en een bedankje op Facebook van een collega die de spaghetti carbonara voor haar man...
Salame di cioccolato of Arretjescake Een oer-Hollands recept of een Italiaanse klassieker? De Hollandse Arretjescake en de Italiaanse salame di cioccolato bevatten dezelfde ingrediënten e...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge