La Vialla

Zo’n twee keer per jaar bestel ik – samen met collega Brigit (die overigens fantastisch kan koken!) Italiaanse producten bij de biologische boerderij La Vialla in Toscane. Een beetje raar misschien om je ‘boodschappen’ vanuit Italië te laten bezorgen. Er zijn dan ook een paar voorwaarden aan verbonden. Je moet voor minimaal 100 euro bestellen en de producten gaan alleen per doos, niet per stuk. Bij uitstek dus geschikt om samen met een aantal culinaire liefhebbers een bestelling te plaatsen en zo de hoeveelheden te verdelen. En de verzendkosten zijn gratis!
Producten van La Vialla


De medewerkers van La Vialla weten ook wel hoe ze er voor moeten zorgen dat je zo veel mogelijk wilt bestellen. De catalogus is prachtig, regelmatig ontvang je een mini flesje wijn of olie om te ‘proeven’ en de producten zien er ook allemaal even mooi uit. Maar het belangrijkste: het is ook allemaal even lekker! Het assortiment bestaat uit wijnen, olijfolie, pasta’s, pesto’s, pastasauzen, koekjes, kaas en jam.
En natuurlijk heb ik zo mijn favorieten:
  • De Vin Santo (dessertwijn) is goddelijk! En dan vooral de D.O.C. 2009 en de Occhio di Pernice. Ze gaan per drie flessen voor respectievelijk € 7,70 en € 8,80 per stuk.
  • De pecorino, en dan de belegen versie. Zoooo lekker! En stinkt zoooo vreselijk! Ik moest laatst kiezen, die kaas het huis uit, of Peter het huis uit……De kaas ligt nu in de kelderbox. € 19.90 per kilo. Een heel kaasje weegt tussen de 1200 en 1400 gram.
  • De salsa nera. Deze typische saus voor Toscaanse crostini (plakjes ciabatta) is gemaakt van kippenlevertjes. Verpakt per vier potjes,€ 5,90 per potje
Ook kregen we in een kerstpakket van La Vialla (die hebben ze namelijk ook!) een streng mini worstjes met venkel. Deze bleken van de lokale biologische slager te komen en konden we apart mee bestellen.
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.lavialla.it en bestel de catalogus! Meebestellen met mij? Geef je lijstje maar door!

Ook lekker:

Eieren scheiden Voor veel recepten heb je alleen het eiwit of de dooier nodig. Veel mensen vinden eieren scheiden een lastig klusje. En als je alleen het eiwit no...
Pasta met kip en zoete puntpaprika Ik ben dol op zoete puntpaprika. Heerlijk om bijvoorbeeld te vullen met gehakt maar ook door de pasta. De smaak is zoet en fris en geliefd bij zowel v...
EHBO in de keuken 2.0 Koken blijft natuurlijk gewoon een ambacht, maar met de komst van het internet zijn er een heleboel digitale hulpmiddelen bij gekomen die het leven in...
Het Grote Sinterklaas Kookboek Nu heel Holland bakt kon ook Sinterklaas niet achter blijven. Dit originele kookboek staat vol met sinterklaaslekkernijen. En het beslaat de hele Sint...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge