Home » Orecchiette pasta met makreel en rucola
orechietti pasta met makreel en rucola

Orecchiette pasta met makreel en rucola

Onlangs kreeg ik een heuse foodybox toegestuurd met de nieuwste producten van diverse producenten. Ik liep meteen over van de inspiratie en ‘viste’ voor het avondeten direct de gerookte makreel en de orecchiette pasta van Grand’Italia uit de box. Wat we aten? Een heerlijke orecchiette pasta met makreel en rucola!

orechietti pasta met makreel en rucola

Orecchiette pasta

De orecchiette komt uit de nieuwe Grand’Italia pastalijn ‘Formati regionale’ Orecchiette is de regionale pastavorm van Puglia. Orecchiette is Italiaans voor oortjes. Puglia is het meest zuidelijke stukje van Italië, de hak van de laars. In de oude stad Bari vind je nog de ‘Straat van de oortjes’ waar oude dames vroeg in de ochtend kleine stukjes deeg op een houten bord tot bolletjes draaien en er met de duim een holletje in drukken. Overal ligt de pasta op houten tafels te drogen.

Straat van de oortjes

Hoewel deze pasta het beste tot zijn recht schijnt te komen met tomatensaus en groente maakte ik er een heerlijke pasta van met makreel en rucola. Het frispittige van de rucola en de mierikswortel zijn hierin een fijne tegenhanger van de vettige makreel en crème fraiche. Makreel is een fantastische vis. Vet gezond en ook nog eens heel goedkoop. Reden genoeg om deze Noordzee vis eens wat vaker op tafel te zetten!

orecchiette pasta met makreel en rucola

Orecchiette pasta met makreel en rucola

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 300 gram orecchiette pasta van Grand’Italia
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 4 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • Zout en peper
  • 60 gram rucola
  • 1 hele gerookte makreel

Kook de pasta in ruim kokend water gaar (let op, deze pasta heeft een vrij lange kooktijd van ca. 15 minuten). Verwijder ondertussen vel en graten van de makreel en doe de schoongemaakte vis in een ruime schaal. Trek met een vork wat uit elkaar. Meng de crème fraiche met de mierikswortel en breng verder op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af, voeg toe aan de schaal met makreel en roer er de crème fraiche en de rucola door. Buon appetito!

Credits foto Straat van de Oortjes: Ciao Tutti
Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Orecchiette pasta met makreel en rucola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ziet er lekker uit. Die foodybox was volgens mij wel geslaagd, veel lekkere producten zaten erin en orechietti is echt heerlijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*