My happy kitchen leest: Groot Aziatisch kookboek

My happy kitchen leest: Groot Aziatisch kookboek

Ik ben een groot fan van de Aziatische keuken. Er verschijnen regelmatig recepten uit India, Thailand en Indonesië op mijn bord en op mijn blog. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen deze enorme ‘bijbel’ op de deurmat knalde. Met maar liefst 510 pagina’s is het Groot Aziatisch kookboek een must have in iedere keuken!

Groot Aziatisch kookboek

Groot Aziatisch Kookboek; wat is het?

Het Groot Aziatisch kookboek van Charmaine Solomon is dé culinaire klassieker over de verschillende Aziatische keukens. Alle landen komen in dit boek aan bod: India, Pakistan, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Singapore, Myanmar (Birma), Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Fillipijnen, China, Korea en Japan. Meer dan 500 pagina’s met authentieke recepten van uitzonderlijke kwaliteit. Met daarnaast uitleg over de basis ingrediënten en kookgewoontes uit deze landen.

Het boek verscheen al in 1976, een tijd waarin we weliswaar wisten hoe een rijsttafel smaakten maar we nog nooit gehoord hadden van gerechten als sushi, pad thai of vindaloo. Deze uitgave is de herziene versie uit 2002, waarin met name de huidige verkrijgbaarheid van verse ingrediënten wordt benadrukt.

Groot Aziatisch kookboek
Auteur: Charmaine Solomon
Hardcover, € 24,99
ISBN 9789021562797
Kosmos Uitgevers

 

opor ayam

En, is het wat?

Het boek van Charmaine Solomon is een standaardwerk dat iedereen in zijn kast moet hebben staan. Het bevat weliswaar geen foto’s (wat ik normaal gesproken als een groot gemis ervaar) maar daarentegen ontzettend veel recepten en waardevolle informatie. Over hoe het eten opgediend te worden bijvoorbeeld en wat de basis ingrediënten en benodigd keukengerei zijn.

Bij mijn favoriet, de Thaise keuken, vond ik de heerlijke recepten voor Massaman curry en groene curry van eend, maar ook het recept voor de basis de currypasta’s zelf.

Geen idee wat anattozaad of daikon is? In de verklarende woordenlijst wordt alles uitgelegd en wordt eventueel een (beter verkrijgbaar) vervangend ingrediënt aangedragen. Fijn! Het register is uitgebreid en laat je al je favoriete gerechten makkelijk terugvinden. Zoals mijn favoriete Indonesische opor ayam!

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Atelier Confiserie Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen ge...
My happy kitchen leest: Less is more Na Down to earth (2013) en Back to basic (2014) is Less is more alweer het derde kookboek van het duo Boersma en De Boer. Driesterrenchef Jacob-Jan (r...
Pindakaas kookboek en recept voor kokos-pistache i... Wil je wel geloven dat ik pas op volwassen leeftijd pindakaas ben gaan eten? Als kind gruwelde ik er echt van. Mijn zusje at stapels boterhammen met p...
Romige paranotenkaas van Delicously Ella Je zag het boek 'Delicously Ella' al voorbij komen bij 'De vijf beste kookboeken van oktober'. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vo...
Kerstwinkel 2017

7 Comments

  1. Karin van Dam

    Super zeg jij hebt weer inspiratie genoeg om van alles uit te proberen geniet er van !

  2. Klinkt als een fijn klassieker om in huis te hebben. De prijs valt me mij ook heel erg mee, had meer verwacht voor zo’n dik boek.
    Maris recently posted…Pumpkin Spice LatteMy Profile

  3. Een kookboek zonder foto’s … da’s bijzonder! Dat heeft voor- en nadelen denk ik. Ik ga eens kijken in de biep of ik het een keer kan lenen.
    Esther recently posted…In the Spotlight: Vlees noch Vis – Estée Strooker + win het boek!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge