My happy kitchen leest: culinair reiswoordenboek

Ben je ook zo’n lekkerbek en ga je graag in het buitenland uit eten, maar val je vaak terug op de gerechten die je al kent? Want wat is fricassée de lapin, of pepitoria de gallina? Of wil je weleens wat anders dan spaghetti carbonara of lasagna? Culinair schrijver Onno Kleyn maakte een aantal handige culinaire reiswoordenboeken. Ik bestelde de Spaanse versie, in verband met onze zomervakantie naar Canarisch Eiland La Palma.

Culinair reiswoordenboek





Waar gaat het over?
Het reiswoordenboek heeft praktische hoofdstukken over restaurants, streekwijnen en -specialiteiten, allergieën en voedselintolerantie en uitgebreide en up-to-date woordenlijsten. Culinair schrijver Onno Kleyn heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan. Hij schrijft voor vele uitgaven, waaronder de Volkskrant en Delicious. De reiswoordenboeken zijn er voor Frankrijk, Italie en Spanje. Ik betaalde € 6,98 voor dit boekje.

En, is het wat?Het boekje heeft een handig klein formaat, makkelijk om zo in je (reis)tas te steken. Het grootste aantal pagina’s (102 van de 184) is gewijd aan het woordenboek. Een woordenboek met alleen maar culinaire termen! In Spaans-Nederlands, van abacado (licht zoet, bij wijn) tot zamo (karper). En in Nederlands-Spaans, van aalbessen (grosellas rojas) tot zuurkool (chucrut). Dit boekje gaat zeker mee als we uit eten gaan. Ook handig is een overzicht van alle regionale specialiteiten. Weet dus nu al dat ik op La Palma de mojo verde – groene saus of dip van peterselie of koriander met olie, azijn, broodkruim en knoflook – moet proberen!

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Margriet kookboek Mijn oudste kookboek is het Margriet kookboek beknopte editie. Volgens het colofon samengesteld door ‘Marianne’ (zonder achternaam) met medewerking va...
My happy kitchen leest: Miljuschka’s Food Trucks Er komen in deze tijd van het jaar ontzettend veel nieuwe kookboeken uit. Ideaal natuurlijk voor op de Sint- en Kerstverlanglijstjes. En daarnaast sta...
My happy kitchen leest: Foodlingo bijbel Foodlingo kende ik al van het geweldige blog van Marjan Ippel, talkinfood.nl Hier bespreekt zij op grappige wijze de trends in food en food terminolog...
Bakken en braden met Barbie In januari bezocht ik de leuke kookboekententoonstelling in Museum Meermanno in Den Haag. Daar zag ik tot mijn grote verrassing een oud kookboek ligge...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge