My happy kitchen leest: pasta di Janny

My happy kitchen leest: pasta di Janny

Om eerlijk te zijn kende ik Janny van der Heijden alleen als jurylid van het geweldige tv-programma Heel Holland Bakt. Janny is echter ook voormalig hoofdredacteur van Tip Culinair (de voorloper van Delicous) en auteur van vele succesvolle kookboeken. Pasta di Janny is haar nieuwste boek.

Pasta di Janny

Een culinaire alleskunner, zo wordt Janny ook wel genoemd. Thuis in de Italiaanse keuken is ze in ieder geval zeker. Dit boek is een gedegen naslagwerk voor iedere liefhebber van zelf pasta maken en koken.

Een overzicht van pastasoorten, pastatools en recepten verschillende soorten pastadeeg geven een uitstekende basis om zelf aan de slag te gaan. Ik wil dolgraag zelf mijn pasta gaan maken, de volgende aankoop op mijn verlanglijstje is dan ook de pasta uitbreidingsset voor mijn Kitchenaid.

En natuurlijk kunnen in dit boek recepten voor de heerlijkste sauzen niet ontbreken. Sauzen op basis van (goede) olijfolie, tomaten, pesto en het allerleukste: handgemaakte gevulde pasta.

Er is zelfs een hoofdstuk gewijd aan zoete pasta, pasta als dessert dus. Had ik echt nog nooit eerder gezien! Chocoladepasta met hazelnootroom of pasta met bramen-limoncellosaus? Ik moet er nog even aan wennen…

De maltagliati alla Sophia (een eerbetoon aan Sophia Loren) staan in ieder geval op mijn to cook lijstje! En vooruit, die chocoladepasta met hazelnootroom ook 🙂

Pasta di Janny – Janny van der Heijden

Hardcover, 192 blz.

Uitgeverij Good Cook

€ 19,95

 

In deze blogpost wordt gebruik gemaakt van affiliated links en aan mij toegestuurde artikelen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Ook lekker:

De vijf leukste kookboeken van oktober! De afgelopen weken zijn er weer ontzettend veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan, dus altijd w...
My happy kitchen leest: culinair reiswoordenboek Ben je ook zo'n lekkerbek en ga je graag in het buitenland uit eten, maar val je vaak terug op de gerechten die je al kent? Want wat is fricassée de l...
My happy kitchen leest: Foodlingo bijbel Foodlingo kende ik al van het geweldige blog van Marjan Ippel, talkinfood.nl Hier bespreekt zij op grappige wijze de trends in food en food terminolog...
My happy kitchen leest: ‘Smaak’ De wereld van de smaak is een fascinerende. Want waarom is de één lyrisch over sushi en moet de ander er niets van hebben? En wat zijn de beste smaakc...
koken & tafelen algemeen

One Comment

  1. Ik denk direct, een boek over pasta? Wat moet daar dan allemaal in staan haha. Maar er staan vast lekkere dingen in. Pasta als dessert heb ik ook nog nooit gehoord!
    MARIJKE recently posted…De mooiste retro waterkokersMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge