My happy kitchen leest: Skinny soep

My happy kitchen leest: Skinny soep

Ik vertelde al eerder dat ik sinds mijn operatie een liefhebber van soep ben geworden. En aangezien mijn repertoire aan soeprecepten nog niet heel groot is, was ik als een kind zo blij toen het kookboek Skinny soep op de deurmat viel.

Skinny soep

Skinny soep – wat is het?

Auteur Kathryn Bruton geeft in Skinny soep 80 heerlijke recepten voor soepen met verse en gezonde ingrediënten die je een energie boost geven. Soepen met weinig calorieën (nooit meer dan 300) maar bomvol smaak.

Soepen in alle soorten en maten. Snelle soepen die in 15 minuten klaar zijn voor als je haast hebt. Maar ook soepen waar je even de tijd voor moet nemen. Soep als voorgerecht, tussendoortje of hoofdgerecht. Koude soepen, heldere bouillons of romige soepen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de zgn. superfoodsoepen.

Kathryn Bruton is food sytliste, receptenmaker en heeft haar eigen blog (www.thelazybaker.co.uk).

Skinny soep bevat 160 blz, heeft een softcover en kost € 15,00 (Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum)

 

binnenwerk Skinny soep

En, is het wat?

Nou en of! Na een handige inleiding vol tips over o.a. keukengerei, invriezen en ontdooien en suggesties voor de voorraadkast begint een smaakvolle parade van soepen. En tussen de soeprecepten door vind je ook nog eens recepten voor lekkere bijgerechtjes om bij de soep te eten, zoals groentechips of sodabrood.

Bij ieder recept staat duidelijk vermeld hoeveel calorieën de soep per kom bevat en of deze zuivelvrij, glutenvrij, vegetarisch of veganistisch is.

De sla en gorgonzola met basilicum soep (ook nog eens een 15-minuten soepje!) staat hoog op mijn to cook lijstje. Als het net zo lekker smaakt als het klinkt dan vind je dit recept binnenkort terug op mijn blog!

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Fooddetective Al bladerend in een heel oud tijdschrift bij de orthodontist (een kind met beugel betekent vaak: veel oude tijdschriften lezen) kwam ik dit kookboek b...
My happy kitchen leest: Home made winter van Yvett... Je hebt soms van die kookboeken die je direct aanspreken. Net als bij veel etenswaren beoordeel ik ook kookboeken vaak op de cover/verpakking. De gebo...
My happy kitchen leest: Atelier Confiserie Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen ge...
Bakken en braden met Barbie In januari bezocht ik de leuke kookboekententoonstelling in Museum Meermanno in Den Haag. Daar zag ik tot mijn grote verrassing een oud kookboek ligge...

One Comment

  1. Ik ben dol op soep! Zeker in de herfst en winter maak ik het supervaak. Lijkt me dan ook een heel fijn boek dit!
    Sandra recently posted…Smoothiebowl met banaan, pindakaas en aardbeienMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge