Hole in one! Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

Hole in one! Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

Vandaag zijn de tuinmannen druk doende met het leggen van tapijt! Grote rollen zijn met een vrachtauto geleverd en drie man sterk hebben ze uitgeladen. Ongeveer 65m2 van mijn tuin zal worden bedekt met dit groene tapijt van kunstgras!

tapijt van kunstgras

Grasmatje?

Was wel even een dingetje hoor, de keuze voor kunstgras… Maar de larven van de langpootmug en de kever die aan de wortels van het “echte” gras knabbelen zorgen ervoor dat je genoodzaakt bent om elke twee jaar je grasmat te vernieuwen. Dát heeft mij over de streep getrokken om toch te gaan voor kunstgras. Hieronder de tuin voordat de grasmat werd gelegd. Ons eigen privé strand!

tuin zonder gras

Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

En dat leverde nog een hele zoektocht op. Zoveel mensen zoveel wensen! De categorie “gras bestemd voor tuin” was snel duidelijk, maar in deze categorie heb je weer keuze uit gras voor een tuin met kinderen, met huisdieren, met zwembad, voor sport en spel, voor de sier of voor algemeen gebruik? En dan heb ik het nog niet over de hoogte, echtheid en zachtheid.

tapijt van kunstgras

Wij kozen voor een vierkleurige grasmat, heerlijk zacht met een wat donkerdere uitstraling, wat hem alle seizoenen door een erg natuurgetrouwe uitstraling geeft. En nu de grasmat is uitgerold lijkt mijn tuin wel een golfbaan, oké een mini dan.

gras

Groen is veilig, kalmerend en vruchtbaar!

Wist je trouwens dat groen staat voor veiligheid en wordt gebruikt om signalen af te geven die dit weergeven (verkeerslicht of nooduitgang)?

De kleur groen werkt kalmerend en helend en geeft rust. Heb je vermoeide ogen, dan kan je of je ogen dichtdoen of naar de kleur groen staren. Ook versterkt het je gezichtsvermogen, dus die bril kan nog even wachten… Het werken in een groene omgeving heeft een heilzame werking op lichaam en geest.

Verder staat de kleur groen symbool voor vruchtbaarheid, maar ook overspel. Volgens de kleurpsychologen houden mensen die groen als lievelingskleur hebben, van rust, orde, warmte, gezelligheid en vrijheid en zij zijn dol op de natuur en het leven.

tapijt van kunstgras

Hole In One, easy peasy!

Laat groen nu net een van mijn lievelingskleuren zijn. Dus ik roep: “haal die golfclubs maar uit de kast, plaats de bal maar op de tee…. and let the game begin!”.

Indicatieprijs kunstgras per m2: van € 20,00 tot en met € 50,00 – afhankelijk van de kwaliteit en het doel.

Ook lekker:

Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kop... Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graa...
9 meest bizarre ‘food vending machines’ Wist je dat al in de 1e eeuw na Christus wetenschapper Heron van Alexandrië de eerste automaat uit vond? Door een munt in de machine te gooien werd me...
Met kinderen naar het museum Met kinderen naar het museum? Peter en ik zijn altijd van mening geweest dat je als ouders verantwoordelijk bent voor een belangrijk stuk educatie van...
Weekendtip! The Amsterdam Coffee Festival The Amsterdam Coffee Festival strijkt voor de vierde keer neer in Amsterdam. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart hult de Westergasfabriek zich w...

3 Comments

 1. Super leuk artikel Evita en wat een prachtige tuin!!

 2. Goh, ik wist niet dat dat kon. Ik kan me voorstellen dat je het telkens opnieuw inzaaien zat was. Maar ik vroeg me af: blijft regenwater daar nu gewoon op staan? Dan heb je met enige regelmaat een meertje in je tuin!

  Josephine schreef: Victoriaans interieur: Zoek de 5 verschillen.
  https://www.myinnervictorian.nl/victoriaans-interieur/

 3. Evita Schmidt

  Neeee…gelukkig niet, geen meertje in m’n tuin en ik kan dit echt met zekerheid zeggen, na alle regenbuien van de afgelopen tijd;).
  Het groen in mijn tuin is hetzelfde als het natuurlijk groen met dit verschil: je hoeft het niet te maaien, maar van tijd tot tijd tegen de vleug in bezemen, dit om je grasmat mooi te houden.
  Super handig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge