Hole in one! Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

Hole in one! Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

Vandaag zijn de tuinmannen druk doende met het leggen van tapijt! Grote rollen zijn met een vrachtauto geleverd en drie man sterk hebben ze uitgeladen. Ongeveer 65m2 van mijn tuin zal worden bedekt met dit groene tapijt van kunstgras!

tapijt van kunstgras

Grasmatje?

Was wel even een dingetje hoor, de keuze voor kunstgras… Maar de larven van de langpootmug en de kever die aan de wortels van het “echte” gras knabbelen zorgen ervoor dat je genoodzaakt bent om elke twee jaar je grasmat te vernieuwen. Dát heeft mij over de streep getrokken om toch te gaan voor kunstgras. Hieronder de tuin voordat de grasmat werd gelegd. Ons eigen privé strand!

tuin zonder gras

Langdurig plezier van een tapijt van kunstgras

En dat leverde nog een hele zoektocht op. Zoveel mensen zoveel wensen! De categorie “gras bestemd voor tuin” was snel duidelijk, maar in deze categorie heb je weer keuze uit gras voor een tuin met kinderen, met huisdieren, met zwembad, voor sport en spel, voor de sier of voor algemeen gebruik? En dan heb ik het nog niet over de hoogte, echtheid en zachtheid.

tapijt van kunstgras

Wij kozen voor een vierkleurige grasmat, heerlijk zacht met een wat donkerdere uitstraling, wat hem alle seizoenen door een erg natuurgetrouwe uitstraling geeft. En nu de grasmat is uitgerold lijkt mijn tuin wel een golfbaan, oké een mini dan.

gras

Groen is veilig, kalmerend en vruchtbaar!

Wist je trouwens dat groen staat voor veiligheid en wordt gebruikt om signalen af te geven die dit weergeven (verkeerslicht of nooduitgang)?

De kleur groen werkt kalmerend en helend en geeft rust. Heb je vermoeide ogen, dan kan je of je ogen dichtdoen of naar de kleur groen staren. Ook versterkt het je gezichtsvermogen, dus die bril kan nog even wachten… Het werken in een groene omgeving heeft een heilzame werking op lichaam en geest.

Verder staat de kleur groen symbool voor vruchtbaarheid, maar ook overspel. Volgens de kleurpsychologen houden mensen die groen als lievelingskleur hebben, van rust, orde, warmte, gezelligheid en vrijheid en zij zijn dol op de natuur en het leven.

tapijt van kunstgras

Hole In One, easy peasy!

Laat groen nu net een van mijn lievelingskleuren zijn. Dus ik roep: “haal die golfclubs maar uit de kast, plaats de bal maar op de tee…. and let the game begin!”.

Indicatieprijs kunstgras per m2: van € 20,00 tot en met € 50,00 – afhankelijk van de kwaliteit en het doel.

Ook lekker:

My happy life oktober 2017 Hoewel ik echt wel een lente/zomer meisje ben heeft de herfst zeker ook wel zijn fijne kanten. Lekker thuis op de bank terwijl de regen tegen het raam...
Kerstshoppen of -vieren in het buitenland! Al zolang ik mij kan herinneren ga ik samen met mijn moeder kerstshoppen in het buitenland. Twee of meer dagen, hotelletje erbij en genieten van de mo...
De 10 leukste culi films & series + winactie ... De echte foodies onder ons weten dat voor sommige mensen gewoon alles om eten draait. Als je aan mij en mijn man vraagt hoe onze vakantie geweest is z...
21-diner ‘flowers & flamingo’s... In september werd mijn nichtje (of eigenlijk de dochter van mijn nicht, heet dat ook nicht?) 21 en organiseerde zij een 21-diner voor 14 vriendinnen. ...

3 Comments

 1. Super leuk artikel Evita en wat een prachtige tuin!!

 2. Goh, ik wist niet dat dat kon. Ik kan me voorstellen dat je het telkens opnieuw inzaaien zat was. Maar ik vroeg me af: blijft regenwater daar nu gewoon op staan? Dan heb je met enige regelmaat een meertje in je tuin!

  Josephine schreef: Victoriaans interieur: Zoek de 5 verschillen.
  https://www.myinnervictorian.nl/victoriaans-interieur/

 3. Evita Schmidt

  Neeee…gelukkig niet, geen meertje in m’n tuin en ik kan dit echt met zekerheid zeggen, na alle regenbuien van de afgelopen tijd;).
  Het groen in mijn tuin is hetzelfde als het natuurlijk groen met dit verschil: je hoeft het niet te maaien, maar van tijd tot tijd tegen de vleug in bezemen, dit om je grasmat mooi te houden.
  Super handig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge