The grand bloggers diner by Mr. Goodiebag

The grand bloggers diner by Mr. Goodiebag

Begin deze maand was ik te gast bij The grand bloggers diner in het Conservatorium hotel in Amsterdam. Op dit soort momenten prijs ik me altijd gelukkig blogger te zijn. Je komt op plaatsen waar je anders niet komt, je eet gerechten die je anders nooit eet en je ontmoet de meest uiteenlopende (leuke!) mensen. Ook dit was weer zo’n bijzondere avond waarbij ik je graag even meeneem voor een kijkje achter de schermen.

conservatorium hotel - the grand bloggers diner

The Grand Bloggers diner by Mr. Goodiebag

Wanneer Mr. Goodiebag een event organiseert dan weet je, hier moet ik bij zijn! Ook dit keer werd weer uit alles uit de kast getrokken om een event neer te zetten waar je u tegen zegt. In het prachtige Conservatorium *****Hotel in Amsterdam presenteerde zeven merken een zes-gangen diner met bijpassende wijnen, bier en water. De gerechten werden klaargemaakt door topchefs van verschillende restaurants. Een eclectisch menu dus, van hoog niveau. En oh oh, wat hou ik daarvan. We begonnen met een borrel in de prachtige tuin met heerlijke hapjes en mocktails (alcoholvrije cocktails) van Fïnley. Ik was al bekend met deze nieuwe ‘volwassen’ frisdrank, vooral de mojito is heerlijk.

The grand bloggers diner - kwartel

#Ivehadamrexperience

De eerste gang bestond uit een malse kwartel met een selectie van groente en truffel aardappel, op smaak gebracht met de nieuwe kruidenolie van Verstegen. Erbij een biertje (leuk!), een Palm Hop Select van Swinckels. Voor wie liever geen alcohol dronk was er een heuse waterkaart van Chaudfontaine. Bij ieder gerecht een passend watertje!

the grand bloggers diner - convex

Het tweede gerecht was één van mijn favorieten. Conimex presenteerde een aziatische rijstrol met geraspte tofu, verse kimchi, wakame puree en appel in gemberbier. Een heerlijk, smaakvol en licht gerecht. Waarbij de Allram Grüner Veltliner wel heel goed smaakte! Conimex Black is de speciale culi-lijn met de beste producten die er in Azië te vinden zijn. Van Thaise basilicumpasta tot zoete dikke ketjap.

the grand bloggers diner - la moron

La Morena is een nieuw merk van Mexicaanse producten op de Nederlandse markt. Het merk bestaat al sinds 1972 en laat je de authentieke Mexicaanse keuken proeven. Zij lieten een duet van tostadas maken: één met pulled chicken en een mango-avocado salsa en één met pulled mushroom en een feta-koriander topping. Er bij een Chardonnay uit Chili (Laroche By Viña), maar tegen die tijd begon ik me al te beperken tot een slokje per gang. Ik wil niet dansend op tafel eindigen…

the grand bloggers diner - klaver

Michelin-niveau

Van de chefkok van Ciel Bleu** kwam dit heerlijke gerechtje van een crème van romige Klaverkaas Roem geserveerd met een salade van klaverzuring, rogge cruesli en vlierbloesem parels, bevroren met vloeibare stikstof. Een meesterlijk lekkere smaakcombinatie!

the grand bloggers diner - kebeke

Wederom een sterrenchef, Luc Kuster van Bolenius*, boog zich over het gerecht van Kesbeke, dé leverancier van Amsterdamse zuurbaden zoals augurken, piccalilly en zilveruitjes. Hij creëerde een ouderwetse captain’s dinner in 2017-stijl, gepekelde rundersukade met verse kapucijners, gegarneerd met oud-Hollands zuur en een ijsje van piccalilly en ossenworst. Vooral die laatste was een bijzondere smaakervaring! Erbij nog een potje bietjes met spek, die Kesbeke ontwikkelde samen met ***chef Jonnie Boer. Ook hierbij werd weer een biertje geserveerd, Cornet, een zwaar blond Belgisch bier.

the grand bloggers diner - dessert

Spektakelstuk van de avond was echter het dessert van de chef de patisserie van gastlocatie Conservatorium hotel. Nog nooit heb ik zo’n prachtig dessert gezien. De cherry blussom chocolate tree bestond uit een boom van chocolade op een ‘tuingrond’ van chocolade-pistache crumble met diverse bereidingen van kersen, van ijs tot gel en mousse. Een meesterlijke prestatie!! Erbij een DOW Nirvana port, dé port om te drinken bij pure chocolade.

the grand bloggers diner - goodie bag

De goodiebag

Geen betere goodiebag dan die van Mr. Goodiebag! Vol met food & beauty gerelateerde artikelen. Hartjes voor de Kitchenaid garde. En met de heerlijke producten van Conimex Black ga ik zeker aan de slag. Bedankt Mr. Goodiebag en alle deelnemende merken voor deze fantastische grand bloggers diner!

Credit foto’s Conservatorium hotel, Klaver en dessert: Anneke Jager
Ik ben voor dit diner uitgenodigd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook lekker:

Lustopwekkend eten..gaat de liefde van de man door... Zogenaamde afrodisiaca worden al sinds de Grieken en Romeinen gebruikt om de lust op te wekken. Lustopwekkend eten is dus eigenlijk een soort natuurli...
Nutteloze pakjes en zakjes #9 Het lijkt erop dat de Nederlandse consument steeds bewuster wordt van wat hij koopt en eet. Programma's als De Keuringsdienst van Waarde en recentelij...
Swan Market Den Haag Ik had er al veel over gehoord en gelezen maar was er nog nooit geweest: de Swan market. Van oorsprong ontstaan in Rotterdam, met tegenwoordig ook ‘po...
Museumtip: Eten in oorlogstijd In het Verzetsmuseum in Amsterdam vindt vanaf 15 oktober t/m 28 mei 2017 de tentoonstelling Eten in oorlogstijd plaats. Een interessante tentoonstelli...

9 Comments

  1. Wat ziet dat er allemaal geweldig uit Anne Marie om jaloers op te worden.
    Een ervaring om niet te missen!👍🍸🍹
    Frits schuster recently posted…The grand bloggers diner by Mr. GoodiebagMy Profile

  2. Ziet er uit om lichtelijk jaloers van te worden 😉

  3. Oh wauw, wat een goed georganiseerd event dit! Het eten, de locatie, de foto’s…alles! Perfecto! En ze toppen het nog even af met zo’n goodiebag! Geweldig! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad lady!
    Amina recently posted…Mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company | PersonalMy Profile

  4. Wat ziet dat er goed uit zeg!
    Daniëlle recently posted…Lekker frisse citroencakeMy Profile

  5. Super leuk om je daar wat uitgebreider gesproken en gezien te hebben! Wat was het fijn hè?
    Rory recently posted…Mama is een bitch – part 2My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge