Weekendtip! AH Buitendag op Tweede Paasdag

Weekendtip! AH Buitendag op Tweede Paasdag

Altijd al willen weten hoe boerenkaas wordt gemaakt, waar komkommers worden geteeld en hoe bloemen gekweekt worden? Albert Heijn organiseert op Tweede Paasdag (maandag 17 april) samen met vele boeren, kwekers, telers en leveranciers door het hele land de AH Buitendag.

AH buitendag

AH Buitendag

Op maandag 17 april kun je alles te weten komen over de herkomst van producten die bij de supermarkten van Albert Heijn te vinden zijn. En kun je kennismaken met de honderden enthousiaste en professionele telers, boeren en leveranciers die elke dag de lekkerste verse producten leveren aan Albert Heijn. Ze staan de hele dag klaar klaar om je te laten proeven, ontdekken en beleven hoe alles groeit en bloeit.

Van komkommer tot banket

Zo kan Jeroen Hartman uit Sexbierum je alles vertellen over komkommers, paprika’s en pepertjes die zijn familie al 40 jaar lang voor Albert Heijn teelt. In het Brabantse Udenhout kun je kennismaken met de 180 koeien van de familie Mathijssen. Sinds 1978 levert deze kaasboerderij boerenkaas aan Albert Heijn. Ook Aviateur Banketbakkerijen in Broek op Langedijk verwelkomt op Tweede Paasdag consumenten. Daar zie je hoe het lekkerste banket – meer dan 100 soorten koekjes en cakes – elke dag uit de oven rolt.

komkommer

Leuk én leerzaam

Tijdens de AH Buitendag is er ook volop vermaak op elke locatie. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, meedoen aan een Paasspeurtocht en hun eigen boerderijkleurplaat maken. Daarnaast organiseren de boeren en telers zelf extra activiteiten zoals varkentjes aaien, tulpen plukken of een tractorrace.

Inschrijven bij jou in de buurt

Zin in een leuk, gezellig en gratis dagje uit voor jong en oud op Tweede Paasdag? Je hoeft je vooraf alleen even in te schrijven via de website. Benieuwd of er een boer, teler of leverancier meedoet bij jou in de buurt? Ga dan naar: ah.nl/buitendag en schrijf je in.

Ook lekker:

Museumtip! Eten bij de kunstenaar – van stilleven ... In De Mesdag Collectie in Den Haag is van 26 augustus t/m 31 oktober de tentoonstelling ‘Eten bij de kunstenaar - van stilleven tot fooddesign’ te zie...
Week van de zomerkoninkjes: alles met en over aard... In de week van de zomerkoninkjes schotel ik je natuurlijk een aantal heerlijke recepten voor (heb je bijvoorbeeld weleens zelf aardbeienlikeur gemaakt...
Foodtour door heerlijk Amersfoort! Vorige week was ik uitgenodigd voor een foodtour door heerlijk Amersfoort. Een voor mij nog onbekende stad, dus altijd leuk! En een stad waarvan ik nu...
Workshop Foodfotografie & styling Afgelopen zondag was het dan eindelijk tijd voor mijn workshop foodfotografie & styling, georganiseerd door fotograaf Simone van Simoneskitchen.nl...

Tags

One Comment

  1. Klinkt leuk! Ben je er zelf geweest?
    Cynthia recently posted…De etalageruitMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge