My happy kids: gevulde eieren met kerriemayonaise

My happy kids: gevulde eieren met kerriemayonaise

Gevulde eieren, dat was denk ik het eerste recept dat Bodhi ooit maakte. Op de naschoolse opvang, waar hij zijn eerste kookcursus deed. Leuk hè, dat ze dat soort dingen daar organiseerde. Het is dan ook nog steeds een favoriete snack hier in huis, vooral de gevulde eieren met kerriemayonaise.

gevulde eieren met kerriemayonaise

Old skool

Gevulde eieren, dat is typisch een jaren 70 gerechtje. Ontbrak op geen enkele verjaardag of buffet. Maar retro is hip, dus zijn ook gevulde eieren weer helemaal happening. En het moet gezegd: het is en blijft ook gewoon heel erg lekker!

zaanse mayonaise

Zaanse mayonaise

Met een Zaanse als moeder, maar ook omdat het gewoon de lekkerste is, kiest Bodhi natuurlijk voor Zaanse mayonaise. En voor de verandering een keer voor de speciale variant, de kerriemayonaise. Die geven de eieren net wat meer pit én een prachtige gele kleur. Er is ook een pittige mayonaise, die het vast ook heel goed doet in een gevuld eitje.

Handige tip

Gebruik je een spuitzak? Zet deze dan een hoog glas en vouw de buitenkant tot ongeveer de helft naar beneden. Je kunt nu de spuitzak veel makkelijker vullen!

Captains of the Golden Age
Gevulde eitjes doen het ook heel goed op de borrelplank!

Gevulde eieren met kerriemayonaise

Wat heb je nodig (10 gevulde eieren)

  • 5 eieren
  • kerriemayonaise (Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden)
  • Zout

Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Ik zet de eieren altijd op in koud water, dan zijn ze in 7 minuten koken goed.

Laat de eieren schrikken in koud water, dan kun je ze straks veel makkelijker pellen.

Pel de eieren. Snijd de eieren overdwars door. Haal met een lepeltje de eierdooiers eruit en doe ze in een schaaltje.

Je kunt eventueel een klein plakje van de onderkant van het halve ei afhalen, dan blijven ze beter staan.

Doe de mayonaise bij de eierdooiers en prak en roer tot een smeuïg geheel. Ik geef niet echt een hoeveelheid, doe gewoon wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken. Proef er nog wat zout of peper bij moet.

Vul de halve eieren met het mengsel. Met een lepel, of, als je het heel mooi wilt doen, met een spuitzak.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde eieren met kerriemayonaise
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Ook lekker:

My happy kids: gezonde traktaties Hoewel de meeste kinderen bij een feest of verjaardag denken aan taart, snoep en chips, denken de meeste scholen daar anders over. Logisch misschien w...
Ne pas foie-gras (of kippenleverparfait) Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffe...
Zelf lahmacun of Turkse pizza maken Lahmacun is afgeleid uit het Arabische lahm bi `adjien wat vlees op deeg betekent. In veel landen is het echter meer bekend als Turkse pizza. En het i...
Voortreffelijke kaaskoekjes! Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat t...
Sale

One Comment

  1. jaaa die kerry mayo is zo lekker!! en gevulde eitjes ook!!
    Rachel recently posted…Recept: Simpele milkshakeMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge