My happy kids: quesadilla

My happy kids: quesadilla

De laatste aflevering van My happy kids – Bodhi’s rubriek op My happy kitchen & lifestyle – is alweer veels te lang geleden. Maar tijdens de zomervakantie was er gelukkig voldoende tijd en rust om in de keuken aan de slag te gaan. Met deze quesadilla voor de lunch bijvoorbeeld. Er komen binnenkort weer meer My happy kids recepten van Bodhi online!

quesadilla

Middelbare school

Na de vakantie ben ik begonnen op de middelbare school. En daar heb ik me aangemeld voor een speciale kookklas.  Dat betekent dat ik zes uur in de week kookles krijg. Super toch? Ik hou van lekker eten en ben blij dat mijn moeder foodblogger is. Maar mijn doel is om beter dan haar te worden! Tot nu toe heb ik al kruidenboter (met verse kruiden uit de moestuin), lasagne, schnitzel met gebakken aardappel en slagroomsoesjes gemaakt. Vooral de kruidenboter is heerlijk. Willen jullie hiervan een recept terugzien?

kruidenboter

Mexicaanse tosti

Quesadilla noem ik meestal Mexicaanse tosti. Of Mexicaanse pizza, net als de Turkse pizza. Het woord betekent eigenlijk ‘kaasdingetje’. En dat is het ook. Een tortilla gevuld met gesmolten kaas en andere lekkere dingen zoals groente of vlees. Net wat je in huis of in de koelkast hebt liggen. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Zelfs door een kind.

quesadilla

Quesadilla

Wat heb je nodig (1 persoon)

Leg een tortilla in een koekenpan (je hebt geen boter nodig). Leg hierop de tomaatjes in plakjes en verder wat je nog lekker vindt. Ik eet het graag met een paar plakjes jalapeno peper (uit een pot) en wat kipfilet. Bestrooi ruim met geraspte kaas en dek af met de tweede tortilla. Verwarm de quesadilla totdat de kaas gesmolten is (paar minuten). Keer halverwege om, dit gaat heel makkelijk als je een bord op de tortilla legt en dan de pan omkeert.

Laat op een bord glijden en snijd in vier stukken. Serveer met salsa, zure room of guacamole

Summary
recipe image
Recipe Name
Quesadilla
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Ook lekker:

My happy kids: American chocolate chip cookies Er gaat eigenlijk niets boven verse zelfgebakken koekjes. Die geur in je huis, die smaak van verse koekjes, het gemak waarmee je ze eigenlijk maakt. B...
My happy kids: Bodhi in the spotlight! Aflevering 10 alweer van de rubriek My happy kids! En een hele bijzondere aflevering dit keer. Want Bodhi, mijn zoon met wie ik deze rubriek maak, is ...
My happy kids: review Fred & Ed kleurenpret c... De laatste aflevering van My happy kids is een alweer een poosje geleden. Hoogste tijd dus voor weer een review van junior foodblogger Bodhi! Dit keer...
My happy kids: Mexicaanse ovenschotel Chips in je eten? Kinderen zijn vaak zo verrast dat ze alle groente die er op en onder ligt ongemerkt heerlijk opeten. Gezonde bonen, tomaat...
Kerstwinkel 2017

3 Comments

  1. Bedankt voor de tip, Bodhi! Ik zat me juist af te vragen wat ik met overgebleven wraps moest doen. Lekker voor de lunch vandaag!

    Leuk dat je kookklas hebt! Dat had ik ook wel leuk gevonden op de middelbare school. 😀

    Josephine schreef onlangs: Een sneak peak in mijn collectie modeplaten. https://www.myinnervictorian.nl/modeplaten-collectie/

  2. De variant die ik maak is wat uitgebreider. Deze beschrijving lijkt erg op wat mijn zoon geregeld maakt met overgebleven tortilla’s. Lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge