Nostalgie en eten: Ikook.nu

Nostalgie en eten: Ikook.nu

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept.

Deze week de culinaire herinneringen van Lai-Wah (44) van de blog Ikook.nu. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

Lai-Wah

Nostalgie en eten – Ikook.nu

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Kippensoep. Ik ben grotendeels opgegroeid met de traditionele Hollandse pot. Dus veel aardappels, vlees en groenten. En dat waren destijds niet mijn favorieten. Maar elke zaterdag maakte mijn vader een pan verse kippensoep en daar kon ik me de hele week op verheugen.

haribo-schuimblok

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Bij ons om de hoek zat een nog ouderwets snoepwinkeltje waar alles een dubbeltje kostte. Daar kocht ik of zoute rijen of schuimblokken. Van die eerste kan ik nog steeds een hele zak op, maar die schuimblokken vind ik nu veel te zoet..

Lai-Wah

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Naast taart in de middag was het bij ons gewoon dat iedereen ook mee bleef eten. En mijn (half Indische, half Chinese) vader maakte dan altijd saté met pindasaus en stokbrood. En dat is bij onze familie nog steeds zo op verjaardagen.

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Die Hollandse pot dus. De groenten waren vaak te ver doorgekookt en dat kuiltje met jus vond ik dus om te gruwelen.

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Dat zou ik eigenlijk niet weten. Sinds ik in Antwerpen woon en we hier in België megagrote supermarkten hebben, is het aanbod voor mij alleen maar toegenomen. Want hier koop ik levende kreeften, echt goede champagne en alle soorten verse groenten van het seizoen gewoon bij de super.

biefstuk andijvie

Welk recept heb je vanuit huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt?

De Chinese biefstuk met andijvie, door mijn beste vriendin omgedoopt tot “biefstuk andijvie van opa Chong”. Dit recept is zo lekker, succes gegarandeerd!

Wat bijzonder dat je mee een Chinees-Indische vader toch voornamelijk bent opgegroeid met de Hollandse pot. Die Chinese biefstuk met andijvie ga ik zeker een keer proberen!

Volgende keer lees je hier de culinaire jeugdherinneringen van Esther van de blog Outmijnkeuken.

Ook lekker:

Nostalgie en eten – Ellouisa Cooking Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoo...
Nostalgie en eten: Out mijn keuken Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoo...
Nostalgie en eten: lekker eten met Marlon Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoo...
Nostalgie en eten – Bonapetit Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoo...

2 Comments

  1. Wat is het een leuk stuk geworden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge