Crackers met havermout en zaden

Crackers met havermout en zaden

Er zijn heel veel verschillende soorten crackers te koop. Zelf ben ik dol op crackers, ik eet ze meestal met kaas. Daarbij blijven cracker lang goed, het is dus altijd handig om ze op voorraad te hebben. Bovendien zijn ze zowel lekker als ontbijt of als tussendoortje. Eigenlijk heb ik altijd wel crackers in huis. Nu ik gastblogger ben bij een foodblog vond ik het heel leuk om een keer zelf crackers met havermout en zaden te maken.

crackers met havermout en zaden

Eenvoudig en voedzaam

Deze crackers met havermout en zaden zijn niet alleen heel erg lekker. Ze zijn ook heel voedzaam, lekker knapperig en zo gemaakt. De cracker zijn ook lekker om zo, zonder iets erop, te eten. Echt een aanrader! Pittenmix koop je bijvoorbeeld kant-en-klaar in de supermarkt of stel je zelf samen. Kijk ook eens op de markt bij de notenboer. Een pittenmix bestaat meestal uit een combinatie van pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitjes.

crackers met havermout en zaden

Crackers met havermout en zaden

Wat heb je nodig:

  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 150 gram pittenmix
  • 35 gram lijnzaad
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de amandelmeel, havermout, pittenmix en lijnzaad door elkaar. Klopt het ei los, roer de olijfolie en de honing erdoor. Roer beide mengsels door elkaar.

Leg een vel pakpapier op een bakplaat. Spatel het mengsel hierover uit. Leg er een vel bakpapier op en druk het mengsel goed aan, tot ongeveer een ½ cm dikte. Verwijder het bakpapier dat bovenop ligt.

crackers met havermout en zaden

Met een scherp mes kun je insnedes maken, zodat je de crackers na het bakken makkelijk af kunt breken. Bak de crackers ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze dan op een rooster afkoelen en breek de crackers los.

Summary
recipe image
Recipe Name
Crackers met havermout en zaden
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Romige paranotenkaas van Delicously Ella Je zag het boek 'Delicously Ella' al voorbij komen bij 'De vijf beste kookboeken van oktober'. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vo...
Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben w...
Tip voor Vaderdag: kaneelbroodjes Morgen is het vaderdag! Daarom wil ik met jullie dit eenvoudige maar o zo lekkere recept voor kaneelbroodjes delen! Want het allermooiste vaderdagcade...
Overnight oates Havermout is hot. Het is lekker, makkelijk en supergezond. Onder bloggers razend populair: ontbijten met overnight oates. Vooral als je niet zo van de...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge