Home » Pasta, pizza en piazza’s: een foodie in Rome!
cannoli

Pasta, pizza en piazza’s: een foodie in Rome!

Ik vind het super leuk om jullie vandaag kennis te laten maken met mijn nieuwe gastblogger: Marjolein. Marjolein is een foodie in hart en nieren en dol op reizen. Zij zal op My happy kitchen dan ook met enige regelmaat verslag gaan doen van de vele citytrips die zij maakt. Natuurlijk boordevol tips en lekkere adresjes! In deze aflevering bereidt zij zich grondig voor op een culinair tripje Rome!

foodie in rome

Foodie in Rome

Een lang gekoesterde droom gaat eindelijk in vervulling. We gaan naar Rome! Zonder kinderen, even samen genieten van een prachtige stad zonder zorgen. Het lijstje met wat we allemaal willen zien is veel te groot. Uiteraard geweldig die prachtig oude gebouwen en al die historie maar Italië en Rome staan ook bekend om iets anders…heerlijk eten!! En aangezien we altijd graag inspiratie op doen voor nieuwe recepten voor Glorious Bastards, willen we vooral het culinaire Rome ontdekken.

foodie in rome pizza

Keuzes, keuzes, keuzes

Helaas hebben we maar drie dagen dus moeten we keuzes en combinaties maken. Van iedereen horen we dat we het Vaticaan niet over mogen slaan. Via biglietteriamusei.vatican.va boeken we onze tickets voor de Sixtijnse kapel en Vaticaanse musea. Okay, dat is al een halve dag gecovered maar waar culinair te beginnen in de hoofdstad van pasta en pizza?? En daar begint mijn favoriete bezigheid: heel veel lezen op internet.

Online onderzoek

Van tevoren doen we online onderzoek op

  • Fly Drive XL
  •  de site van ciao tutti waar veel per wijk te vinden is maar ook deze lijst met de 100 lekkerste adresjes in Rome.
  • Like a local website en app. Op de app kan je al je leuke plekjes in een lijst zetten. Als je er langs komt, krijg je een melding van de app. Erg handig.
  • De website van theromanfoodie.com heeft veel leuke lijstjes zoals de beste pizza’s bij het Colloseum of de beste restaurants in Trastevere. Ze bieden ook foodtours maar die vinden wij nogal duur.

foodie in rome pasta fresca

With locals

Het idee van een foodtour vinden we wel erg leuk. We komen uit op de site Withlocals.nl. Een geweldig (Nederlands) bedrijf dat een platform biedt voor locals die een tour aanbieden in hun eigen stad. Gezien de beperkte tijd gaan we voor een fietstour in combinatie met de 10 tastings tour bij Amandio. Deze tour moet ons leiden langs de 10 heerlijkheden van Rome. De beste kop koffie, die super pizza en die overheerlijke canolli. Okay, het is niet goedkoop maar het is het geld wel dubbel en dwars waard. Voor een op maat gemaakte privé tour inclusief fiets, helm betalen wij € 95.

foodie in rome

De culinaire planning

We hebben nu wel wat meer een duidelijk beeld van wat we willen doen:

Dag 1: Vaticaan en 10 tastings bike tour met Withlocals.nl
Dag 2: Eataly Rome, een foodwarenhuis waar het Italiaanse leven en eten bij elkaar komen en foodshoppen
Dag 3: Shoppen en de echte toerist uithangen

cannoli

Maar we zijn geen foodies als we niet een lijstje hebben gemaakt van dingen die we zeker gegeten willen hebben:

  • Canolli (op aanraden van Anne-Marie)
  • Suppli
  • Carciofi alla giudia (en we zitten midden in het seizoen van de artisjokken)
  • Fritto misto
  • Puntarelle: een Romeinse groenten die ook in het seizoen is als wij er zijn
  • Pasta met krab of kreeft (ooit een keer zo lekker gegeten in Italie, dat wil ik nog een keer ervaren)

Maar er zijn zeker nog meer heerlijkheden die we willen eten en proeven. De weersverwachting ziet er geweldig uit en kunnen niet wachten tot we onze caffè doppio of vino rosso drinken op een Romeins terras. Binnenkort ons uitgebreide reisverslag!

Over Marjolein

Hi, leuk dat je dit leest. Ik ben Marjolein, bijna 38 en woon in Voorburg. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met marketing, positionering en communicatie. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met sociaal ondernemen en eten. Ik help mijn man Rogier met een nieuwe sociale startup op het gebied van voeding: Glorious Bastards Een bedrijf waar zowel groenten en fruit als mensen een nieuwe of tweede kans krijgen. En verder? Ben ik druk met onze twee zoontjes en ben ik vaak in onze heerlijke keuken te vinden, ga ik uit eten, of struin ik het internet af naar culinaire adressen.

Marjolein Dop

Eten biedt voeding, groei en liefde maar eten en koken biedt voor mij vooral verbinding. Samen koken, over eten en recepten praten, dat nieuwste restaurant ontdekken maar vooral ook samen eten. Van jongs af aan stond eten al centraal bij ons thuis en heb ik altijd al interesse gehad voor het proeven van nieuwe dingen. En zo ook deze blog, een nieuw recept en voor mij een nieuwe proeverij.

Bron foto cannoli: Shutterstock

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Wat een leuke gastblog! Ik heb direct zin om naar Rome te gaan en ben dan ook heel benieuwd naar het reisverslag, leuk.

  2. Het lijkt mij een fantastische stad, niet in de laatste plaats voor het heerlijke eten! Erg leuk om te lezen dit ‘voorbereidend reisverslag’ 🙂

  3. Wat een leuk artikel! Rome heeft zo te zien veel culinair gebied genoeg te bieden (ok, wisten we eigenlijk al maar goed :))

  4. Wat een onwijs leuk artikel! Leuk, zo’n lijstje met dingen die je echt moet eten tijdens je tripje. Die ontbreekt bij mij ook nooit!

  5. Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties!! Ik heb het met veel plezier geschreven en ben nu druk bezig met het verslag van onze culinaire fietstocht. Ben benieuwd naar jullie reacties daarop. To be continued…

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*