Alsof er een engeltje over je tong…dineren bij Sui Sha Ya

Toen een poos geleden onze favoriete Japanner in Scheveningen failliet gingen waren we even ten einde raad. Gelukkig kregen we de tip om te gaan eten bij Sui Sha Ya, ook in Scheveningen. Het leed is geleden, de toekomst is rooskleurig: we hebben er een nieuw ‘stam’restaurant bij!

Sashimi bij Sui Sha Ya



Dineren aan de Teppan Yaki (tafel met bakplaat) is een avondvullende ‘voorstelling’. Een ieder kiest zijn favoriete menu of losse gerechten en je eigen chefkok bereidt alles vers voor je neus. Met de nodige flair en entertainment. Manlief (geen visliefhebber) koos voor het vleesmenu, ik voor het vismenu en onze negenjarige voor het vis/vlees menu. Van een kindermenu of kinderstokjes wil hij natuurlijk niets horen. Want hé, hij is al negen!

Heldere vissoep bij Sui Sha Ya


Mijn menu begon met een overheerlijke sashimi, gevolgd door een heldere vissoep. Zoals je op de foto’s kunt zien is ook de presentatie een lust voor het oog!

Groente torentje bij Sui Sha Ya  
Sint Jacob's schelp met gember


Daarna volgde nog in een aangenaam tempo een grote gamba, een Sint Jacob’s schelp (met gember, mmm!), botervis, roodbaars, zalm, diverse groente en gebakken rijst. Mijn man en zoon genoten ondertussen van gerechten als lamshaas, varkenshaas, kipspies, ossenhaas en rib-eye.

Gebakken rijst


Ruimte voor een toetje was er echt niet meer, hoe lekker de aanbevolen ‘op de bakplaat voorbereide kokos-crêpe met vanille-ijs en gebakken banaan geflambeerd met likeur’ ook klonk!

Het kopje Japanse groene thee met bonbon was een prima afsluiting van een fantastisch diner.

Met recht een aanrader te noemen. I’ll be back!

Sui Sha Ya
Zwolsestraat 1
Scheveningen
www.suishaya.nl

Ook lekker:

Restaurant Rakang Thai Al sinds jaar en dag mijn favoriete restaurant in Den Haag: Rakang Thai. Ik schreef er lang geleden al eens kort over in een artikeltje over (‘Uit ete...
Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewn... In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik ...
My happy kitchen test: Hudson Bar & Kitchen K... Ik had al eens eerder kennis gemaakt met Hudson Bar & Kitchen toen er een pop-up filiaal werd geopend in danscafé Danzig in Den Haag. Nu heeft Hud...
Week van de fantasie in restaurant The Park In het naastgelegen museum Boymans van Beuningen bezoek je de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’. Om daarna – als het even meezit – aan te schuiven...

3 Comments

  1. Oh wat houd ik van Japans eten. En nu heb ik om 10 uur 's ochtends hier dus zin in 🙂

  2. Ach, hou op! Kan het de hele dag wel eten. Als ik het kon betalen (niet dus) ging ik iedere week!

  3. Dit ziet er echt TE goed uit gewoon :D. Wat een fijne gerechtjes allemaal!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge