Home » Culinair genieten bij Hangar 85
Hangar 85

Culinair genieten bij Hangar 85

De laagdrempeligheid van een wijn bar, gecombineerd met de kwaliteit van een restaurant: bij Gastrobar Hangar 85 komen verfijnde smaaksensaties samen in een trendy, relaxte en toegankelijke omgeving. Ik ben al fan!

Hangar 85

Hangar 85 – borrelkaart en tussengerechten

Bij Hangar 85 kun je eigenlijk de hele dag terecht voor een uitstekend glas wijn of gin-tonic. En omdat het op een lege maag niet goed drinken is, bestel je er een borrelplank bij of kies je een (of meer!) tussengerechten van de avondkaart. Van truffelsalami tot pat negra en van gamba kroketjes tot steak tartaar.

Hangar 85

Culinaire hoogstandjes

Ik mocht onlangs een aantal gerechten van de kaart proberen, uiteraard gecombineerd met bijpassende wijnen. En dat was geen straf! Samen met gastblogger Dieneke genoten wij van een selectie van de tussengerechten van de kaart.

De avond begon goed met een heerlijke bitterbal met truffelrisotto en een crème van rode biet, vergezeld van een glas prosecco. Proost! Ik maakte onlangs zelf ook deze risottoballen, en de combi met truffel is echt heerlijk.

Hangar 85

De tonijn in groene thee met zoetzuur van komkommer en wortel en kroepoek (zwart van inktvis) en kerriemayonaise vond ik wat flauw. De heerlijke witte Spaanse Verdejo uit de Rueeda daarentegen smaakte verrukkelijk!

Hangar 85

Bij het volgende gerechtje gingen we over op de rode wijn. Voor de duidelijkheid: na mijn maagverkleining verdraag ik alcohol niet zo goed, dus meestal drink ik bij een wijnarrangement maar twee slokjes per glas. Zo kan ik wel genieten maar sta ik niet bij het derde gerecht te dansen op tafel….. Het heerlijke 24 uur gegaard buikspek in hoisin saus met rode ui en ramenas werd geserveerd met een behoorlijk zware rode Duitse Spatburgunder. Wel heel goed passend bij het gerecht!

Hangar 85

Ik was echter meer gecharmeerd van de Shiraz uit Zuid-Afrika, die we kregen bij de jodenhaas. Deze werd geserveerd met een crème van bataat en blini (soort poffertjes) met kerrie, erg smakelijk!

Hangar 85

Het dessert tot slot, een feestje van citrus met mandarijn, bergamot en bloedsinaasappel werd geserveerd met een wel heel lekkere biologische dessertwijn van Chateau de Stony (Languedoc). En die heb ik helemaal opgedronken!

Wijnhaven

Op loopafstand van het centrum, aan het kabbelende water van de Wijnhaven, ontsnap je even de hectiek van de stad. In het strakke design interieur binnen of op het zonnige terras, met uitzicht op de Vier Leeuwenbrug en de binnenhaven. Een absolute aanrader voor de liefhebber van lekker eten en een goed glas wijn! Ik begin steeds een beetje meer van Rotterdam te houden….

Hangar 85
Wijnhaven 85
Rotterdam

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*