Mijn Michelin-doop bij HanTing Den Haag!

Eten bij een Michelin ster restaurant. Dat had ik nog nooit eerder gedaan. Afgelopen week gingen we het met het managementteam van mijn werk uit eten bij restaurant HanTing aan de Prinsenstraat in Den Haag. Een restaurant met een Michelin ster!


Friandises bij de koffie

Han Ting is een Aziatisch fusion restaurant. En bovendien heel betaalbaar! Voor een driegangen verrassingsmenu betaal je € 36,00. Daar kregen wij dan ook nog twee amuses en een tussengerecht bij. Eten op hoog niveau voor een goede prijs, wat wil je nog meer?!


Amuse
In een mooie slede werden als amuse vijf verschillende ‘snacks’ geserveerd:


crème van pinda met bladerdeeg bestrooid met frambozenpeper, krokant aardappel met wasabi poeder, mousse van rode biet met gel van tropische fruit, merengue van yuzu en groene appel en spons cake van zeewier met soja mayonaise.

Zoveel kleine smaakexplosies, dat belooft veel goeds voor de rest van de avond!

Octopus met sesamvinaigrette

De volgende gang bestond uit octopus met sesamvinaigrette en piccalilly. Heel erg lekker maar ook wel heel weinig. En omdat we eigenlijk dachten dat dit de eerste gang was begonnen we te twijfelen of we niet beter het vijfgangen menu hadden moeten nemen. Het bleek echter een amuse te zijn, want al snel volgde de eerste gang van ons uiteindelijke verrassingsmenu!Zeebaars

In kim chi rauw gemarineerde zeebaars met quenelles van quinoa met dille en creme fraiche. Zeebaars komkommer roulleau, krokant van Chinese worst en zeebaars. Dressing van bieslook, dille, citroen en sjarlot. Olie van sechuan en peper.

Schol met gepofte wasabi rijst 

Gang twee bestond uit een op de graad gebakken schol met gepofte wasabi rijst. Octopus in tempura. Rolletje van wortel en komkommer. Crème van wortel. Chinese kool. Red Meat radijs. Taugé en paksoi. Mousse van venkel. Gekiemde boontjes. Saus van tomaat en knoflook.

Om de smaakpapillen te neutraliseren kregen we een kom rijst met crème fraiche geserveerd. Daarna volgde mijn favoriet: Gebakken kwartel filet

Gebakken kwartel filet, gefrituurde garnaaltjes gekarameliseerd met sojasaus en koriander.
Rettich cake en compote van witte ui. Gepofte aubergine, radijs, peulen. Gebakken polenta. Saus op basis van gevogelte, honing en knoflook.

Bij alle gangen werden steeds mandjes met vers gestoomd chinees brood met sjalotten geserveerd. Heerlijk om ook de laatste druppeltje goddelijke saus mee op te eten.

Friandises

Bij de koffie kregen we prachtige friandises geserveerd: bonbon van chocolade en gember, witte en melk choco fudge met noten een marsmallow van kokos en yuzu.

De bediening was supervriendelijk, het begeleidende wijnarragement heerlijk. De donkere borden en de sfeerverlichting maakte het fotograferen van de gerechten niet makkelijk. De foto’s zijn van mijzelf behalve de eerste, die komt van de website van HanTing.

Ik kan iedereen aanbevelen een keer te gaan eten bij HanTing! Ik ga dat zeker nog een keer doen.

HanTing cuisine
Prinsestraat 33
Den Haag

www.hantingcuisine.nl

Ook lekker:

Eettrends 2015 bij La Place Waar V&D moeite heeft zijn (of haar?) broek hoog te houden heeft ondernemingsdochter La Place een sterke markt in handen. Of het nu voor een ontbi...
Bijzondere restaurants op grote hoogte De keuze aan restaurants in ons land is enorm. Je kunt kiezen uit vele verschillende keukens, maar ook voor een bepaalde chefkok, locatie, thema of en...
Terras tip: Madestein restaurant Hoewel de regen nu met bakken uit de lucht komt zijn de weersverwachtingen voor de komende dagen weer goed. Een aanrader in de regio Den Haag voor een...
Shop- en eatlog Amsterdam Eens in de zoveel tijd (en eigenlijk niet vaak genoeg) doe ik met mijn zusje een dagje Amsterdam. Op zo’n dag combineren we altijd winkelen met lekker...

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge