Restaurant Rakang Thai

Restaurant Rakang Thai

Al sinds jaar en dag mijn favoriete restaurant in Den Haag: Rakang Thai. Ik schreef er lang geleden al eens kort over in een artikeltje over (‘Uit eten in Den Haag’) maar het is de hoogste tijd dat dit fijne restaurant zijn eigen blogpost review krijgt!

rakangthai binnen

Gelegen aan de Beeklaan 344 ligt dit kleine maar fijne restaurant. Niet echt in het centrum, maar de moeite van het omrijden waard.

Wij komen hier al bijna 20 jaar, maar ik weet niet hoe lang het restaurant precies bestaat. De verouderde tekst op de website spreekt over 12 jaar, maar er staat ook iets over een prijs die zij in 1996 (20 jaar geleden!) hebben gewonnen. Ik zal het de volgende keer eens vragen.

De Thaise keuken

Dat er in de Thaise keuken vooral hete gerechten wordt gegeten is een misverstand. Thais koken komt neer op evenwicht, een zorgvuldige balans tussen kruiden, specerijen, wortels en bladeren. En dat proef je. Nergens ervaar ik zoveel verschillende smaken in één gerecht als in de Thaise keuken.

hors d'oeuvres

Mijn favorieten? Als voorgerecht nemen we bijna altijd de ‘gemengde hors-d’oeuvre’, een selectie van voorgerechtjes van de kaart. Met o.a. kipsaté, garnalenloempia, viskoekje en kip in pandanblad. Of ik ga voor de tom kha kai soep, altijd maar dan ook altijd lekker!

sausjes

Bij de hoofdgerechten wordt het al lastiger, ik vind namelijk zo ontzettend veel lekker. Meestal kiezen we alle drie iets anders van de kaart, zodat we lekker kunnen delen. Aanraders? Biefstuk in paneng curry (neua pa neng), kip in romige rode curry (chuu chi kai), Zuid-Thaise curry met biefstuk en zoete aardappel (mas sa man neua) of de Pad Thai met grote garnalen (Pad Thai Koeng).

Bodhi aan de Pad Thai

Heb je nog ruimte voor een dessert? Probeer dan zeker eens de banaan in warme kokosmelk of de zwarte kleefrijst met mango. Van die eerste vind je ook het recept op mijn blog!

Van dinsdag t/m donderdag kun je bij Rakang Thai een driegangen menu met voorgerecht en vleesgerecht naar keuze (het toetje is gebakken banaan met ijs of thee/koffie) eten voor maar € 19,95. Voor een euro meer kun je een visgerecht kiezen.

Rakang Thai is een aanrader voor iedereen die houdt van de Thaise en Aziatische keuken. Betaalbaar en fantastisch goed eten!

Ook lekker:

Alsof er een engeltje over je tong…dineren b... Toen een poos geleden onze favoriete Japanner in Scheveningen failliet gingen waren we even ten einde raad. Gelukkig kregen we de tip om te gaan eten ...
Wild eten in de Achterhoek Ken je dat? Dat je soms de halve aardbol over reist maar je eigen land nog grotendeels onontdekt blijft? Ik heb dat bijvoorbeeld met de Achterhoek. Be...
MaMa Kelly Den Haag Ken je dat? Dat je een restaurant ontdekt waar gewoon alles klopt? Het interieur, de bediening, het eten. Die prettige ontdekking deed ik onlangs weer...
Culinair genieten bij Hangar 85 De laagdrempeligheid van een wijn bar, gecombineerd met de kwaliteit van een restaurant: bij Gastrobar Hangar 85 komen verfijnde smaaksensaties samen ...
Kerstwinkel 2017

4 Comments

  1. Karin van Dam

    leuk stukje weer Anne-Marie het is nog heel vroeg maar zou er zo trek in hebben

  2. Hmmmm wat ziet dit er heerlijk uit!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge