Home » Tip! Spaghetteria Pasta-bar Oost
Spaghetteria interieur

Tip! Spaghetteria Pasta-bar Oost

Onlangs was ik te gast bij Spaghetteria Pasta-bar in Amsterdam Oost. Na twee vestigingen in Amsterdam (De Pijp en West) en één in Utrecht is nu de hippe en upcoming buurt in de Amsterdamse Pretoriastraat aan de beurt. Na een dagje winkelen schoof ik met mijn moeder aan de gezellige grote stamtafel. Mangiamo!

Spaghetteria pasta-bar

Spaghetteria Pasta-bar 

Bij Spaghetteria Pasta-bar eet je authentieke kleurrijke Italiaanse pasta’s die dagelijks vers worden gemaakt. Pasta in allerlei vormen en kleuren. Zoals de zwarte spaghetti, gekleurd met inktvis-inkt. Of rode pasta gemaakt met behulp van rode bieten of paars-kleurige Pappardelle gemaakt van paarse wortel.

De pasta-bar biedt plek aan zo’n 36 gasten. Deze kunnen plaatsnemen aan hoge tafels langs het raam of aan de een grote stamtafel in het midden van de zaak, met uitzicht op de open keuken. Gezelligheid troef!

Eenvoud & kwaliteit

Het succes van Spaghetteria ligt misschien wel in de eenvoud. Het dagelijks wisselend menu bestaat uit twee vis-, twee vlees- en twee vegetarische pasta’s. Met altijd een heerlijk vers broodje om de overgebleven saus op te lepelen. Er staat onbeperkt kraanwater op tafel en voor de zelfgemaakte limoncello en tiramisu fietsen veel mensen om!

De pasta’s zijn heel betaalbaar. De goedkoopste pasta – vast op de kaart – is de pasta arrabiata voor 9,50. De duurste (mijn favoriet) kost 14,50.

Spaghetteria pasta-bar: ravioli

Proeven maar!

Eating is believing dus aten wij drie verschilende gerechten van de kaart (halve porties, dat wel!). En die waren alle drie voortreffelijk! We begonnen met de ravioli al taleggio e noci, gevulde pasta met taleggio en walnoten met boter, salie en ricotta. Goddelijk zacht en smaakvol.

Spaghetteria pasta-bar: pipe rigate

Daarna de pipe rigate con salsiccia toscana classica, pasta met Toscaanse worst met groene asperges, champignons, taggiasche olijven en grana. Vooral de olijven en de heerlijk worst maakte dit tot een hartige en smaakvolle pasta.

Spaghetteria pasta-bar: papardelle

Mijn favoriet was de laatste – en oh wat zat ik helaas al vol. Pappardelle verdi al basilico con ragu di anatra. Groene brede tagliatelle met een ragout van eend met rode wijn, rozemarijn, laurier, kaneel en grana padano. En ja, dat smaakt net zo lekker als dat klinkt. Of eigenlijk: nog veel lekkerder!

Helaas was er geen enkel maar dan ook echt geen enkel gaatje meer over om nog te genieten van een espresso (cappuccino drink een Italiaan niet na de maaltijd!), sgroppino of tiramisu. Maar dat we hier nog vaker gaan eten staat in ieder geval vast.

Dagelijks kun je vanaf 17.00 aanschuiven bij Spaghetteria Oost aan de Pretoriusstraat 72 in Amsterdam. Er is ook een heerlijk terras buiten.

Nu maar hopen dat dit concept heeeeel snel naar Den Haag overwaait!

p.s.: Spaghetteria Pasta-bar heeft ook een eigen kookboek uitgebracht!

Foto interieur uitgelicht: Danny Griffioen

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Ja wat was het lekker hé Anne Marie. Ik vond vooral het eerste gerecht erg lekker.

  2. Zo, dat ziet er heerlijk uit! Op de lijst dus voor wanneer ik weer eens in Amsterdam ben, overwaaien naar Friesland zal er wel niet zo snel in zitten nog, denk ik.

  3. Ik ben zo dol op Italiaans eten. Steeds meer eigenlijk.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*