My happy kitchen test: Freixenet Mia Sangria

My happy kitchen test: Freixenet Mia Sangria

Toen ik thuis kwam van vakantie lagen er twee prachtige flessen Freixenet Mia Sangria op mij te wachten. Dat noemen ze nog eens een warm welkom. Of in dit geval een fris en fruitig welkom! Toen er laatst vrienden kwamen eten en het zonnetje scheen, was het perfecte moment aangebroken deze flessen eens uitgebreid te testen.

Freixenet Mia Sangria

Wat is het?

Een authentieke sangria in een modern jasje, zo presenteert Freixenet dit nieuwe zomerdrankje. Er is een witte variant genaamd White Frizzante en natuurlijk een klassieke rode sangria genaamd Classic Royal. De witte variant is licht mousserend. Beide varianten kunnen puur gedronken worden maar ze smaken extra lekker geserveerd met vers fruit en ijs.

Mia Sangria by Freixenet werd gecreëerd door de Spaanse wijnmaakster Gloria Colell die geprobeerd heeft de smaak van Barcelona in een glas te vangen. Niet alleen de smaak, ook de de kleurige mozaïekprint in het logo is geïnspireerd door de beroemde kunstwerken van de Barcelonese kunstenaar Gaudi.

Het alchoholpercentage is 8,5% (Classic Royal) en 7,5% (White Frizzante) Een fles Freixenet Mia Sangria bevat 75 cl en kost € 6,99. Te koop bij diverse supermarkten, Gall & Gall en andere slijterijen.

 

Freixenet Mia Sangria white

En, is het wat?

Op deze zomeravond serveerde ik de White Frizzante met bevroren witte druiven. De perfecte manier om je drankje te koelen zonder het waterig te maken.  De witte sangria is fris, fruitig en ontzettend lekker. Samen met wat rolletjes Serrano ham, stukjes Manchego kaas en olijven de perfecte appetizer voor mijn zomerdiner.

Na het eten kwam de rode sangria op tafel en ook die dronken we ‘puur’. En oh my, die is zelfs nog lekkerder dan de witte. Ik ben geen rode wijn drinker maar deze wijn is zo fris en kruidig van karakter dat ik – en de rest van de drinkers – er erg blij van werden. Het bleef nog lang gezellig…..

 

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Toen was koken heel gewoon Onlangs schreef ik een serie blogposts over eten en drinken in de afgelopen decennia. Door de research die ik hiervoor moest doen ben ik enorm gefasci...
My happy kitchen test: Pastella groentepasta Een bordje pasta eten en tegelijkertijd ruim 40% extra groente binnen krijgen? Daar wil ik meer van weten! Ik kende het merk Pastella al van de verse ...
My happy kitchen test: Agroposta limonadesiropen Als je regelmatig op websites over eten en drinken rondzwerft kom je de leukste en lekkerste producten tegen. Kleinschalige (familie)bedrijfjes bijvoo...
My happy kitchen test: Solero mojito Al geïntroduceerd in 2013 dus ik loop een beetje achter. Ben niet zo’n trendsetter wat ijs betreft. Maar toen ik deze Solero mojito in het vriesschap ...

One Comment

  1. Wat een leuk idee om wijn te koelen met bevroren druiven. Die onthoud ik!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge