My happy kitchen test: Freixenet Mia Sangria

My happy kitchen test: Freixenet Mia Sangria

Toen ik thuis kwam van vakantie lagen er twee prachtige flessen Freixenet Mia Sangria op mij te wachten. Dat noemen ze nog eens een warm welkom. Of in dit geval een fris en fruitig welkom! Toen er laatst vrienden kwamen eten en het zonnetje scheen, was het perfecte moment aangebroken deze flessen eens uitgebreid te testen.

Freixenet Mia Sangria

Wat is het?

Een authentieke sangria in een modern jasje, zo presenteert Freixenet dit nieuwe zomerdrankje. Er is een witte variant genaamd White Frizzante en natuurlijk een klassieke rode sangria genaamd Classic Royal. De witte variant is licht mousserend. Beide varianten kunnen puur gedronken worden maar ze smaken extra lekker geserveerd met vers fruit en ijs.

Mia Sangria by Freixenet werd gecreëerd door de Spaanse wijnmaakster Gloria Colell die geprobeerd heeft de smaak van Barcelona in een glas te vangen. Niet alleen de smaak, ook de de kleurige mozaïekprint in het logo is geïnspireerd door de beroemde kunstwerken van de Barcelonese kunstenaar Gaudi.

Het alchoholpercentage is 8,5% (Classic Royal) en 7,5% (White Frizzante) Een fles Freixenet Mia Sangria bevat 75 cl en kost € 6,99. Te koop bij diverse supermarkten, Gall & Gall en andere slijterijen.

 

Freixenet Mia Sangria white

En, is het wat?

Op deze zomeravond serveerde ik de White Frizzante met bevroren witte druiven. De perfecte manier om je drankje te koelen zonder het waterig te maken.  De witte sangria is fris, fruitig en ontzettend lekker. Samen met wat rolletjes Serrano ham, stukjes Manchego kaas en olijven de perfecte appetizer voor mijn zomerdiner.

Na het eten kwam de rode sangria op tafel en ook die dronken we ‘puur’. En oh my, die is zelfs nog lekkerder dan de witte. Ik ben geen rode wijn drinker maar deze wijn is zo fris en kruidig van karakter dat ik – en de rest van de drinkers – er erg blij van werden. Het bleef nog lang gezellig…..

 

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook lekker:

Wereldrestaurant Puur Emmen Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder waren we uitgenodigd om te eten bij Wereldrestaurant Puur in Emmen. Een wereldrestaurant, wat moet ik daar no...
Frites Atelier Amsterdam Nu nog alleen in Den Haag (where else) maar straks ook in Arnhem, Utrecht en Amsterdam: Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Patat op Michelin ...
Unboxing Food we love box maart: Jolly good food! Omdat er zo positief is gereageerd op mijn unboxing van de Food we love box van februari heb ik besloten dit ook te doen met de maart box. Deze maand ...
My happy kitchen test: Tommies de basis voor Een poosje terug heb ik jullie al eens verslag gedaan over mijn bezoek aan de Westlandse kassen van Tomatoworld. Dit keer werd ik via de post verrast ...

One Comment

  1. Wat een leuk idee om wijn te koelen met bevroren druiven. Die onthoud ik!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge