Frites Atelier Amsterdam

Frites Atelier Amsterdam

Nu nog alleen in Den Haag (where else) maar straks ook in Arnhem, Utrecht en Amsterdam: Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Patat op Michelin niveau of gewoon een ordinaire marketing stunt? My happy kitchen deed de test:

Frites Atelier Amsterdam

Frites Atelier Amsterdam. Wat is het?

Chefkok Sergio Herman (Oud Sluis, The Jane) weet wat lekker koken is. In 2005 kreeg zijn voormalig restaurant Oud Sluis maar liefst drie Michelinsterren. Naast het prachtige The Jane in Antwerpen houdt Sergio zich tegenwoordig bezig met friet. En niet zomaar friet.

Sergio experimenteerde anderhalf jaar met de receptuur van de friet. Hij proefde honderden aardappelen en probeerde verschillende bakmethodes en sauscombinaties. De uitverkoren aardappelen zijn afkomstig uit de Zeeuwse klei. Per maand wordt bekeken welk ras op dat moment het beste smaakt.

Je hebt daarnaast de keuze uit vijf verschillende sauzen, waarvan de receptuur is ontwikkeld door Sergio Herman. Je kunt kiezen uit béarnaise, classic, basilicum, truffel en peper. Daarnaast is er per seizoen nog een special.

Een portie van 250 gram kost tussen de 3,50 en 6 euro.

De Haagse vestiging is te vinden in hartje centrum, aan de Venestraat 7 en is zeven dagen in de week geopend. De ateliers zijn overigens mede ontworpen door Studio Piet Boon en hebben de uitstraling van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie.

Frites Atelier Amsterdam - de friet!

En, is het wat?

Ik moet wel zeggen dat ik niet echt een patat liefhebber ben. Ik lust het wel maar eet het zelden. Ik was natuurlijk wel ontzettend nieuwsgierig dus samen met collega foodblogger Marlon (LekkeretenmetMarlon) namen we onlangs een kijkje!

De bestelling verloopt a la Starbucks, dus eerst betalen en je naam doorgeven. Ik koos voor de special van de maand, friet met paprikapoeder, geraspte limoen, Parmezaanse kaas, basilicumcress en basilicum mayonaise. Het water liep me al in de mond.

€ 5,75 armer keek ik toe hoe twee medewerkers uiterst zorgvuldig mijn frietje ‘bereidden’. En ik moet zeggen, het was lekker! Heel erg lekker zelfs. De smaken combineerden perfect met elkaar en basilicummayonaise is echt ontzettend lekker. Of het ook bijna 6 euro waard is? Persoonlijk vind ik van wel, maar ik kan me heel goed voorstellen dat sommige mensen voor hetzelfde geldt liever 3 patatjes met halen. Het is in ieder geval een culinaire ervaring!

Minpuntje is het gebrek aan zitplaatsen, alleen buiten staan een paar statafels. Gelukkig staan er op het plein bij de Grote Kerk genoeg gezellige bankjes.

Ook lekker:

My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er ...
Unboxing Food We Love box april De tijd vliegt. En soms is dat fijn, want dan ligt er weer een doos vol lekkers op je te wachten! De maandelijkse food we love box wordt meestal in de...
My happy kitchen test: Home made Hollandse stroopk... In de supermarkt liep ik tegen dit leuke pak van Home Made ambacht aan. Okay, dat is gelogen. Ik liep zoals gewoonlijk het hele schap met bakspullen u...
My happy kitchen test: Gü hot chocolate soufflés Mag je dit eigenlijk nog wel een 'toetje' noemen? Laten we het maar even houden op 'dessert'. Het noemt zichzelf op de verpakking al ultra-decadent. E...
Kerstwinkel 2017

12 Comments

  1. Leuke review.
    Ben ook wel benieuwd of de friet zelf goed gebakken is. Er zijn namelijk maar weinig plaatsen waar ze het echt goed kunnen…

  2. Leuke review! Was al heel nieuwsgierig of het wat zou zijn maar na je review gelezen te hebben loop ik zeker even naar binnen als ik in de buurt ben.

  3. Ik ben hier heel benieuwd naar. Helaas geen plannen voor een vestiging in Noord Nederland… Als ik eens in de buurt ben ga ik echt eens langs.

    • Jammer hé dat meestal de Randstad voor dit soort dingen wordt uitgekozen. Qua dichtheid van de bevolking wel te begrijpen. Gelukkig kent het Noorden ook een hoop leuke culi adresjes!

  4. Luxere patat, best goed idee! Lekkere variatie 😀 ik zou het wel eens willen gaan proeven!

  5. Patat is echt mijn lievelingseten en kan het elke week wel eten. Als iemand die patat zelden eet, zoals jij, dit al heerlijk vind, dan moet ik hier heen. Klinkt super!
    Marlies recently posted…Couscouskoekjes met avocadocrèmeMy Profile

  6. Wat leuk! Ik ben al gek op een simpel patatje met dus hier moet ik een keer heen!
    Sandra recently posted…Gevulde koeken zelf makenMy Profile

  7. Het klinkt echt heel goed! Ik was er al steeds nieuwsgierig naar 🙂 het interieur ziet er ook mooi uit, hoe kan het ook anders met Piet Boon, een van mijn favorieten! Ik zal het er zeker ook voor neerleggen, goede friet is het voor mij zeker waard, de smaken klinken ook verrukkelijk! Snel maar ’s naartoe! En ach, je frietje op een bankje opeten heeft ook wel weer wat 🙂
    FabulousHeidi recently posted…Chicklit review: Jill Mansell | Lang leve de liefdeMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge