Letterlijk en figuurlijk Hemels Rembrandt

Een unieke samenwerking tussen de Rembrandt Tower Boardroom en museum Het Rembrandthuis: van 21 september t/m 4 oktober (Rembrandts sterfdag) wordt op de bovenste verdieping van de hoogste toren van Amsterdam voor de 2e keer Hemels Rembrandt georganiseerd. Een unieke ervaring om als particulier te kunnen dineren op én van grote hoogte!

My happy kitchen behoorde tot de (zeer!) gelukkigen die als voorproefje een vijfgangen sterrenlunch kreeg aangeboden. En geloof me: ik ging naar de hemel en ben nog steeds niet helemaal geland…

 
Boardroom Rembrandt Toren


Hemels Rembrandt

Dineren tussen reproducties van naakstudies van Rembrandt en zijn leerlingen terwijl je geniet van een vijfgangendiner op sterrenniveau. De tentoongestelde werken vormen een exclusieve preview van de expositie ‘De Naakte Waarheid’ die vanaf februari 2016 plaatsvindt in Museum Het Rembrandthuis.

Souschefs van vijf Nederlandse sterrenrestaurants hebben –geïnspireerd op de werken en het leven van Rembrandt en zijn leerlingen – het menu samengesteld onder regie van sterrenchef Wilco Berends.

Souschefs en Wilco Berends


De Rembrandt Toren is het hoogste gebouw (150 meter!) in Amsterdam. De Boardroom bevindt zich op de 32e etage. Met rondom een weergaloos uitzicht, op heldere dagen kun je zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam zien.

Het menu

Amuses


We werden ontvangen met champagne en heerlijke amuses. Vervolgens gingen we aan tafel in één van de vier mooie en lichte ruimtes om te beginnen met de eerste van vijf gangen.

Cilinder van uien


Souschef Danny Bissot van Restaurant de Basiliek (Harderwijk) maakte een cilinder van uien met een vulling van kreeftensalade en gekonfijte ganzenlever, een compote van groene appel en luchtige mouse van cepes met aardappelkaantjes. Een heerlijk een verfijnd gerechtje, met een perfecte combinatie van smaken. En een plaatje om te zien!

Langoustine met mousse van geitenmelk
Het eerste tussengerecht van Tommy Janssen van Restaurant De Burgemeester (Harderwijk) werd geserveerd in een gouden blikje. Hierin langoustine met mousse van geitenmelk, crème van topinamboer, geschaafd rundermerg, mirabel, bacon, haringkaviaar en pompoenpit. Tongstrelend lekker!

St Jacobsschelpen


Het tweede tussengerecht van Niels van Dooijeweert van Het Koetshuis (Bennekom) waren twee bereidingen van Sint Jacobsschelpen met tomatenstructuren, gepofte wilde rijst, verveine en kaffir limoen. Deze laatste werd aan tafel boven het gerecht geraspt en zorgde voor een heerlijke geurexplosie.

Tamme konijn

Het hoofdgerecht van souschef Frank Bakkenes van Vrienden van Jacob (Santpoort) was een in het hooi gerookte tamme konijn met bereidingen van wortel, krokante prei en rozijnen met een saus van konijn en kummel.

Rembrandt appel

Hoogtepunt van het diner was wat mij betreft het dessert van Otto Genz van De Nederlanden (Vreeland). Een pannacotta van eucalyptus met gerookte crumble van earl grey thee, verschillende bereidingen van Rembrandt appel, gemarineerde venkel, dragon en sorbet van Granny Smith. Dit alles geserveerd in een heuse appel van witte chocolade op een prachtig bord met een naaktstudie van Rembrandt.

Rembrandt appeltjes


Otto Genz heeft zich voor dit gerecht laten inspireren door de landschappen die Rembrandt door middel van zijn etsnaald zo meesterlijk weergaf.

Een groot compliment overigens voor de keuze van de wijnen die bij iedere gang werden geserveerd. Ik ben beslist geen kenner maar proefde wel dat alle wijnen qua smaak perfect aansloten bij de geserveerd gerechten. En ik ben verliefd op de Riesling Spätlese Oestrich-Lenchen 2002 die bij het nagerecht werd geserveerd!

Reserveren verplicht

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. En exclusieve culturele dinerervaring. Een avond (18.30 – 23.00 uur) kost 225 per persoon. Hier is alles bij in begrepen, van de ontvangst met champage en canapés en een introductie van de conservator van Het Rembrandt huis tot het 5 gangen diner met passend wijnarrangement en café deluxe. Bovendien wordt per persoon 30 euro gedoneerd aan het museum bestemd voor de aankoop van een nieuw werk.

Reserveren is verplicht. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt. Hemels Rembrandt vindt plaats van 21 september t/m 4 oktober.



Ook lekker:

My happy kitchen test: Healthy People watermeloen ... Het assortiment aan sappen is de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. Was 'vroegah' Appelsientje de marktleider van de sapjes, met z'n Goudappeltje ...
Restaurant Garoeda In de kerstvakantie konden we weer een restaurant van onze lange lijst afstrepen: Indisch restaurant Garoeda aan de Kneuterdijk in Den Haag. Garoeda i...
My happy kitchen test: NoCandy Snoep verstandig, eet een appel. Een oude uitdrukking die nog steeds staat als een huis. Maar tegenwoordig kun je nog veel gevarieerder verstandig sno...
Review restaurant Savarin in Rijswijk Om ons goede voornemen van tweewekelijks uit eten gaan in een nieuw restaurant nog enigszins betaalbaar te houden, kies ik wel eens voor een Groupon o...

2 Comments

  1. Wauw! Wat ziet dit er waanzinnig lekker uit!! Zo te lezen echt een hele unieke & bijzondere ervaring, super leuk dat je hierbij aanwezig mocht zijn 🙂

  2. Ja gaaf he, inderdaad een unieke ervaring!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge