My happy kitchen leest: Atelier Confiserie

Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen gedaan om zelf snoep te maken, zoals After eight, fudge en bounties. Toen ik dit boek tegenkwam wist ik meteen: dit moet ik hebben!

Atelier Confiserie



Wat is het?
Een boek met bijna 100 recepten voor drop, karamels, marshmallows, marsepein, truffels, chocoladerepen, lollies en nog veel meer! Met stap voor stap uitleg van de technieken voor de bereiding van suiker en uitleg over het temperen, tableren en mouleren van chocolade. Het boek is geschreven door Yasmin Othman en wordt uitgegeven door Uitgeverij Good Cook. Het boek bevat 251 blz en kost € 19,95


Atelier Confiserie: zachte bal stadium

En, is het wat?
Eh mouleren, tableren…..laat je niet van de wijs brengen door de ingewikkelde termen. Of de verschillende temperaturen waarop suiker gesmolten moet worden (harde kraak, stevige kraak of harde bal stadium). Alles wordt in het boek duidelijk en met veel foto’s uitgelegd. Wat je in ieder geval nodig hebt: een goede suikerthermometer. Want om de suiker veertig minuten op een constante temperatuur van 149 graden te koken heb je wel iets meer nodig dan een ‘timmermansoog’.

Atelier confiserie: marshmallows

Maar heb je die hobbel eenmaal genomen dan gaat er een wereld voor je open! Een wereld van witwollige marshmallows, geurige vanille-aardbeiennougat, zachtzoet turks fruit met rozenblaadjes, kleurige marsepein en knapperige meringue. Ik zou alles wel willen maken! 

 
Atelier confiserie: noga


Atelier confiserie: snoepschelpen


Op mijn verjaardagslijstje (volgende week zaterdag!) staat nu dus een suikerthermometer, zodat ik snel aan de slag kan. Mijn top 3? Het Turk fruit, de marshmallows en de nougat. De resultaten zie je vast en zeker binnenkort terug op My happy kitchen!



Atelier confiserie: Turks fruit
 
Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier meteen bestellen:

* In dit artikel zijn producten gebruikt die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt echter op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

Ook lekker:

My happy kitchen test: Barú marshmallow en chocola... Online kwam ik al diverse keren de Barú marshmallow tegen. Mijn smaakpapillen werden overmatig geprikkeld bij de beschrijving van de marshmallow - ‘ou...
My happy kitchen test: Hudson Bar & Kitchen K... Ik had al eens eerder kennis gemaakt met Hudson Bar & Kitchen toen er een pop-up filiaal werd geopend in danscafé Danzig in Den Haag. Nu heeft Hud...
Verrassend AH: unboxing! Ik ben geboren en getogen in Zaandam, de bakermat van Albert Heijn. Vanuit mijn ledikantje keek ik uit op het enorme hoofdkantoor. Zal dat de reden zi...
My happy kitchen test: Lemon cheesecake likeur Ik had deze lemon cheesecake likeur op internet al een paar keer voorbij zien komen en toen ik er deze week in de supermarkt tegen aan liep kon ik de ...

4 Comments

  1. Wacht met spanning af 🙂 je krijgt idd meteen zelf zin om ook van alles te gaan maken (en opeten natuurlijk) mmmmm

  2. Het mysterie van de verleiding van zoetigheid…. Ik heb gisteren al het rozewater en de pistachenootjes gekocht voor het Turks fruit!

  3. Hier was ik al benieuwd naar geworden door je verhalen erover maar ziet er inderdaad echt fantastisch uit dit boek! Lijkt me super leuk om zelf snoep te maken, ben nieuwsgierig naar je recepten die je eruit gaat maken! 🙂

  4. Het is echt een aanrader voor de snoepers onder ons!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge