My happy kitchen leest: Foodlingo bijbel

Foodlingo kende ik al van het geweldige blog van Marjan Ippel, talkinfood.nl Hier bespreekt zij op grappige wijze de trends in food en food terminologie. Van 1-euro-ontbijtje tot Mason jar. Een verzameling van deze foodlingo is nu gebundeld in Foodlingo bijbel, het culinaire trendwoordenboek.

Foodlingo bijbel


Wat is het?
Elk scene kent zijn eigen lingo, een verzameling terme waarmee de aanhanger van de bewuste groep zich onderscheidt van de rest. De niet-ingewijden. Ook food kent een eigen lingo waarmee de foodie zijn/haar kennis omtrent de nieuwe eettrends en hypes tentoon stelt.

Ha, in deze covertekst herken ik wel wat! Als je veel foodblogs leest dan vliegen de termen je inderdaad om de oren. Ik vind mijzelf geen volbloed foodie, want ik moet nog regelmatig googlen wat termen betekenen! En daarvoor biedt dit boek naar eigen zeggen de oplossing. Het verklaart foodlingo ‘opdat je nooit meer met je mond vol tanden staat als iemand vraagt of je zijn Josper wilt zien’. Huh?

En, is het wat?
Ah, die Josper, dat is dus zo’n bolvormig gesloten barbecue op houtskool zoals the big green egg. Die zag je ineens overal! Het boekje behandelt, op alfabetische volgorde, foodlingo van affogato (‘verdronken’ ijs in koffie) tot zelfworster (ambachtelijk thuis worsten maken). De korte verhaaltjes worden geillustreerd met zwart wit tekeningen. Na het lezen voel je je bijna een volleerd foodie…. Tot er weer nieuwe termen bijkomen. Hou daarom vooral ook haar blog talkinfood.nl in de gaten!

Foodlingo bijbel, hardcover 234 blz, kost 15 euro. Meteen bestellen?

 

Ook lekker:

My happy kitchen test: burrata Nederland heeft de Italiaanse kazen al lang geleden omarmd. Dol zijn we op Parmezaanse kaas, mascarpone, pecorino, gorgonzola, ricotta en mozzarella. ...
My happy kitchen test: Hellmann’s mayonaise Nu eindelijk volop verkrijgbaar in Nederland, de mayonaise van Hellmann’s. Volgens ‘kenners’  de mayonaise der mayonaises. Werd dan ook fanatiek ...
My happy kitchen test: Aviko zoete aardappelfriet In het diepvriesvak ontdekte ik laatst de Aviko zoete aardappelfriet. Sinds mijn girl-crush op zoete aardappel het afgelopen jaar kon ik niet anders d...
My happy kitchen test: Hello Fresh + wijnbox Boodschappen doen en koken, ik doe het oh zo graag. 's Morgens in bed al bedenken wat je die avond wil gaan koken, en vervolgens naar de visboer, mark...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge