My happy kitchen leest: Home made winter van Yvette van Boven

Je hebt soms van die kookboeken die je direct aanspreken. Net als bij veel etenswaren beoordeel ik ook kookboeken vaak op de cover/verpakking. De gebonden versie van het boek ‘Homemade winter’  van Yvette van Boven sprong er qua cover voor mij meteen uit. En ook de inhoud stelt niet teleur. Sterker nog: ik wil de rest van de serie nu ook hebben!


Home made winter van Yvette van Bove



Home made winter – Wat is het?

Homemade winter is het vervolg op het basis kookboek Home made van Yvette van Boven. Dit kookboek werd kookboek van het jaar in 2010. Yvette van Boven woont afwisselend in Frankrijk en Nederland en heeft haar roots in Ierland. In Home made winter put zij inspiratie uit al deze landen voor een verzameling comfort food gerechten. Stap voor stap begeleidt ze je bij het maken van boter, osseworst of baileys.

En, is het wat?

Ja!!! Yvette schrijft (en tekent!) de recepten zo op dat je meteen denkt ‘oh, maar dat kan ik ook’! En alles wat ik van haar klaar maak lukt ook gewoon altijd en smaakt goed! Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat homemade ook echt staat voor het zelf maken van gewone dagelijkse producten als kaas, boter, yoghurt en brood.

Ik weet nu alvast wat ik voor mijn verjaardag vraag dit jaar: Homemade, Homemade zomer en Home baked!

Ook zelf aan de boter en baileys? Bestel ‘m direct (de goedkopere uitgave is de paperbackversie).

Ook lekker:

Proef de waanzinnige smaken van Professor Grunschn... Als je de naam Professor Grunschnabel hoort, dan zou je niet direct denken dat dit een Nederlands ijsmerk is. Toch is dat wel degelijk het geval. Dit ...
My happy kitchen test: Crazy pea + recept voor pas... Via een bevriende schoolplein-moeder kreeg ik een Crazy Pea cress plantje van Discover Fresh. Ik was hier ontzettend nieuwsgierig naar. Kiemplantjes z...
My happy kitchen test: Martini Bellini Als de zomer niet naar Nederland wil komen dan doen we maar gewoon net alsof. De zonnige vakantie foto’s terugkijken, een visje grillen en genieten va...
My happy kitchen leest: Less is more Na Down to earth (2013) en Back to basic (2014) is Less is more alweer het derde kookboek van het duo Boersma en De Boer. Driesterrenchef Jacob-Jan (r...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge