My happy kitchen leest: Less is more

Na Down to earth (2013) en Back to basic (2014) is Less is more alweer het derde kookboek van het duo Boersma en De Boer. Driesterrenchef Jacob-Jan (restaurant De Leest) en fotograaf en hobby-kok Sacha (je weet wel, van het achtuurjournaal) laten zien dat koken op sterrenniveau in je eigen keuken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

 Cover Less is moreWat is het?

In dit boek zijn alle gerechten gemaakt met maximaal 8 (verse) ingrediënten. Want less is immers more. En zo’n lange lijst met ingrediënten schrikt de meeste mensen toch maar af. Wel moet je een standaardvoorraad in huis hebben van maar liefst 30 producten. Schrik niet, daar vallen ook gewoon olie, zout en peper onder. Een overzichtelijk lijst met deze basics, specerijen en smaakmakers vind je meteen voorin het boek.

De recepten in het boek zijn daarna opgedeeld in smaken: fris, zilt, aards, mals en zoet. In het handige register kun je ook nog eens zoeken op ingrediënt (van aalbes tot zalm) en zijn alle vegetarische recepten groengedrukt.

Het boek bevat 50 recepten verdeeld over 175 mooie dikke en glanzende pagina’s, heeft een harde cover en kost € 29,95

Sacha en Jacob-JanEn, is het wat?

Ik vind de indeling in smaken een hele leuke invalshoek. Al bladerend zie ik meteen dat mijn smaakvoorkeur direct uit gaat naar ‘aards’. Nooit zo bij stil gestaan! Denk aan kaas, noten en paddestoelen. Neem nou het recept voor ‘ “Goddelijke spinazie” bijvoorbeeld, met roquefort, knoflook en crème fraiche. Zo wordt alle groente lekker!

Het boek is een combinatie van kook- en fotoboek. Ieder recept bevat een paginagrote foto en ook tussen de recepten door is het foodporn all over. De korte lijst met ingredienten en de vaak ook redelijk beknopte beschrijving geven je meteen het idee dat jij dit ook wel kunt maken. 

Less is more is echt een mooi boek wat je cadeau geeft. Aan jezelf, maar ook aan die vriend of vriendin die van koken en lekker eten houdt. Ideetje voor de feestdagen?

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees mijn disclaimer.

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Zoals alleen oma dat kan Ik moest helaas de boekpresentatie van Zoals alleen oma dat kan missen. In een prachtige boekwinkel in Haarlem lunchen met de gerechten van de Indisch...
Romige paranotenkaas van Delicously Ella Je zag het boek 'Delicously Ella' al voorbij komen bij 'De vijf beste kookboeken van oktober'. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vo...
Cadeau-inspiratie: dé kookboeken van 2016 (+ winac... Het zijn goede tijden voor de uitgevers van kookboeken. De verkoopcijfers blijven stijgen en vooral boeken over ‘goed’ en ‘bewust’ eten scoren. Om je ...
My happy kitchen test: Lemon cheesecake likeur Ik had deze lemon cheesecake likeur op internet al een paar keer voorbij zien komen en toen ik er deze week in de supermarkt tegen aan liep kon ik de ...

4 Comments

  1. Klinkt als een mooi kookboek! En hmmm, ik ben bang dat ik ook tot de categorie 'aards' behoor, klinkt goed zeg ��

  2. Wat een mooi boek!

  3. Tja, 'aards' klinkt niet erg sexy, maar de smaken die daarbij horen zijn nu eenmaal verrukkelijk!

  4. Zeker, de moeite waard!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge