My happy kitchen leest: Less is more

Na Down to earth (2013) en Back to basic (2014) is Less is more alweer het derde kookboek van het duo Boersma en De Boer. Driesterrenchef Jacob-Jan (restaurant De Leest) en fotograaf en hobby-kok Sacha (je weet wel, van het achtuurjournaal) laten zien dat koken op sterrenniveau in je eigen keuken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

 Cover Less is moreWat is het?

In dit boek zijn alle gerechten gemaakt met maximaal 8 (verse) ingrediënten. Want less is immers more. En zo’n lange lijst met ingrediënten schrikt de meeste mensen toch maar af. Wel moet je een standaardvoorraad in huis hebben van maar liefst 30 producten. Schrik niet, daar vallen ook gewoon olie, zout en peper onder. Een overzichtelijk lijst met deze basics, specerijen en smaakmakers vind je meteen voorin het boek.

De recepten in het boek zijn daarna opgedeeld in smaken: fris, zilt, aards, mals en zoet. In het handige register kun je ook nog eens zoeken op ingrediënt (van aalbes tot zalm) en zijn alle vegetarische recepten groengedrukt.

Het boek bevat 50 recepten verdeeld over 175 mooie dikke en glanzende pagina’s, heeft een harde cover en kost € 29,95

Sacha en Jacob-JanEn, is het wat?

Ik vind de indeling in smaken een hele leuke invalshoek. Al bladerend zie ik meteen dat mijn smaakvoorkeur direct uit gaat naar ‘aards’. Nooit zo bij stil gestaan! Denk aan kaas, noten en paddestoelen. Neem nou het recept voor ‘ “Goddelijke spinazie” bijvoorbeeld, met roquefort, knoflook en crème fraiche. Zo wordt alle groente lekker!

Het boek is een combinatie van kook- en fotoboek. Ieder recept bevat een paginagrote foto en ook tussen de recepten door is het foodporn all over. De korte lijst met ingredienten en de vaak ook redelijk beknopte beschrijving geven je meteen het idee dat jij dit ook wel kunt maken. 

Less is more is echt een mooi boek wat je cadeau geeft. Aan jezelf, maar ook aan die vriend of vriendin die van koken en lekker eten houdt. Ideetje voor de feestdagen?

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees mijn disclaimer.

Ook lekker:

My happy kitchen test: Tony Chocolonely marshmello... Toen ik vandaag mijn gebruikelijke reep caramel zeezout in het karretje wilde gooien sprong de roze verpakking van deze nieuwe limited edition van...
My happy kitchen test: Kiwiberries Ik had er al over gelezen online en dit weekend kwam ik ze tegen bij de Makro: kiwiberries. Wat is het en is het wat? My happy kitchen doet de test!Wa...
Frites Atelier Amsterdam Nu nog alleen in Den Haag (where else) maar straks ook in Arnhem, Utrecht en Amsterdam: Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Patat op Michelin ...
My happy kitchen leest: Het Grote Sinterklaas Kook... Deze zomer al lag hij opeens op mijn deurmat: dit prachtige grote boek met rode linnen kaft. Het zal toch niet……..Het Grote Sinterklaas Kookboek was p...

4 Comments

  1. Klinkt als een mooi kookboek! En hmmm, ik ben bang dat ik ook tot de categorie 'aards' behoor, klinkt goed zeg ��

  2. Wat een mooi boek!

  3. Tja, 'aards' klinkt niet erg sexy, maar de smaken die daarbij horen zijn nu eenmaal verrukkelijk!

  4. Zeker, de moeite waard!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge