My happy kitchen leest: Zoals alleen oma dat kan

Ik moest helaas de boekpresentatie van Zoals alleen oma dat kan missen. In een prachtige boekwinkel in Haarlem lunchen met de gerechten van de Indische oma’s uit dit boek, wie had daar nou niet bij willen zijn? Gelukkig is er altijd nog het prachtige boek, dat zeker een vast plekje gaat krijgen in mijn keuken.

 Cover boek Zoals alleen oma dat kan

Wat is het?

Danny Jansen, bekend als de goedlachse kok van 24Kitchen, groeide als zoon van een Indische vader en een Nederlandse moeder op tussen de rijst en de boerenkool. In dit boek kookt Danny met zes Indische oma’s de heerlijkste familierecepten. Gerechten vol herinneringen en nostalgie en tegelijkertijd ook helemaal van nu.

Zoals alleen oma dat kan heeft een harde kaft, 240 pagina’s, en kost € 24,95



En, is het wat?

In Zoals alleen oma dat kan heeft iedere oma heeft haar eigen ‘rijsttafel’. Een hoofdstuk vol met de heerlijkste recepten. Trek je kruiden- en specerijenkastje maar open, die heb je nodig! In een apart hoofdstuk maakt Danny je wegwijs in de Indische keuken. Handig, want lang niet alle ingrediënten zijn even bekend of ken je wel, maar onder een andere naam (zoals djahé voor gemberwortel).

recept broodje Babi Ketjap


Opvallend genoeg werd ik pas echt enthousiast bij Danny’s eigen hoofdstuk. Daarin staan stuk voor stuk recepten die ik meteen zou willen maken. Broodje Babi Ketjap bijvoorbeeld, pindasoep , makreelbapao of – heel bijzonder – een vegetarische rendang van spitskool! Danny weet precies dat moderne accent van nu in de recepten te leggen. Heel knap!

Zeker een aanrader voor iedere liefhebber van de Indonesische keuken!

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees mijn disclaimer.

Ook lekker:

Boekenweek 2017: de leukste en lekkerste kookboeke... Morgen start de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april) met als thema 'Verboden vruchten'. Koop je deze week voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalig...
My happy kitchen test: Artisan grains snack pot I love foodpost! Van Artisan Grains, producent van natuurlijke granen en zaden, kreeg ik hun nieuwste product toegestuurd: de Artisan grains snack pot...
My happy kitchen test: Grand’Italia spelt penne en... Van alle superfoods die de afgelopen jaren – al dan niet terecht – hun plaatsje in de Nederlandse keukenkastjes hebben ingenomen ben ik zelf nog wel h...
My happy kitchen test: Mallows, handmade marshmall... Ik ben dol op het internet. Het biedt zoveel leuke kleine ondernemers een kans om, niet meer gebonden aan de regio, hun product aan de wereld (of alle...

2 Comments

  1. Goede review! Ik was al nieuwsgierig naar dit boek (kon zelf ook helaas niet bij de presentatie aanwezig zijn). Broodje babi ketjap klinkt overigens zeker niet verkeerd en vegetarische rendang.. dat lijkt me heel apart. Zou het even lekker zijn als jouw niet vegetarische maar o zo heerlijke rendang daging?

  2. Hahaha, vast niet toch 😉 Ik ga 'm binnenkort een keer maken, wie weet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge