My happy kitchen test: Artisan grains snack pot

I love foodpost! Van Artisan Grains, producent van natuurlijke granen en zaden, kreeg ik hun nieuwste product toegestuurd: de Artisan grains snack pot sweet chili en moroccan spiced. Een kant en klare snack of lunch, denk aan instant cup noodles. Maar dan gezond! My happy kitchen deed de test.

Artisan snack pot


Wat is het ?

Artisan grains snack pot is een bakje gekruide zaden en granen waar je kokend water aan toevoegt. Na wat wachten en roeren heb je een warme en gezonde lunch of snack. De sweet chili bevat een “voedzame hartige mix van couscous, quinoa, freekeh en edame boontjes, op smaak gebracht met lichtpittige zoete chili kruiden”. Een portie levert je 269 kcal en 4,8 gram vet.

De moroccan spiced versie bevat dezelfde mix van granen aangevuld met groene linzen en op smaak gebracht met Marokkaanse kruiden.
Van de ingrediëntenlijst word ik blij. Geen e-nummers, geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Wel toevoegingen als abrikozen, rozijnen of zonnebloempitten. Me like!

Een snack pot heeft een inhoud van 70 gram. Ze zijn verkrijgbaar bij AH en kosten daar € 1,99. Er is nog een derde variant verkrijgbaar in de smaak mint tabouleh.


Artisan snack pot mint tabouleh

En, is het wat?

Ben ik nou zo onhandig? Want het ging direct al mis bij stap 1. ‘Voeg kokend water toe tot de vullijn’. En ik kon die hele vullijn toch niet vinden? Of zou het dat iets gebogen randje aan de bovenkant zijn? Niet dus, want na vijf minuten had ik soep en was het afgieten van het overtollige water nog een heel gedoe. Maar daarna was het wel smullen. Al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik wel een klein scheutje olijfolie en zout heb toegevoegd. Toen ik zat te eten zag ik pas dat de vullijn staat aangegeven aan de buitenkant van de verpakking. Weet jij dat ook meteen!

De tweede snackpot ging mee naar het werk de volgende dag en het afvullen ging natuurlijk perfect (ouder en wijzer, haha). Ook deze smaakte goed, lekker spicy ook. Collega’s vroegen me waarom juist ik (lees: milde tegenstander van pakjes en zakjes) uit een bakje zat te eten. Maar toen ik ze liet zien dat juist dit ‘bakje’ vol echte ingrediënten zat met 0 toevoegingen waren ook zij enthousiast. Een aanrader wat mij betreft voor een gezonde en lichte snack of lunch.

Voor deze review is gebruik gemaakt van producten die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

Ook lekker:

Mason Jar pastasalade met geitenkaas en granaatapp... Op Pinterest zie je vaak de mooiste plaatjes voorbij komen van maaltijdsalades in Mason jars. Ik maak graag maaltijdsalades maar er eentje maken en me...
My happy kitchen test: Arla skyr Ik had er nog niet eerder van gehoord: Arla skyr. Klinkt als de naam voor een lamp van Ikea? Het is in ieder geval wel Scandinavisch, want van oorspro...
My happy kitchen test: Freixenet Mia Sangria Toen ik thuis kwam van vakantie lagen er twee prachtige flessen Freixenet Mia Sangria op mij te wachten. Dat noemen ze nog eens een warm welkom. Of in...
Supermarktontdekkingen en recept voor Tandoori chi... Ik doe graag boodschappen. En helemaal in een ‘vreemde’ supermarkt. Lekker snuffelen en zoeken naar artikelen die jouw eigen supermarkt niet heeft. In...

2 Comments

  1. Dit klinkt echt goed zeg! Wat een uitvinding. Ik dacht inderdaad 'gaat ze nou fabrieks instant noodles eten' haha. Maar dit klinkt goed!
    -Marijke-

  2. Klinkt zeker goed he! Fijn toch, gemaksfood is toch wel handig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge