My happy kitchen test: Chocstar chocolade

Ik kwam er onlangs achter dat ik met de punten die ik ongemerkt spaar bij mijn T-mobile abonnement, een customized reep bij Chocstar kon bestellen. Kijk, dat zijn nog eens leuke dingen voor de mens! De punten had ik in een tel ingewisseld, het uitzoeken van een reep duurde ietsje langer…….

Chocstar chocolade hart


Wat is het?

Op de website chocstar.nl stel je zelf je leukste chocoladecadeau samen. Voor een ander, of gewoon lekker voor jezelf. Allemaal onder het motto ‘Life is too short to eat boring chocolate’. 

Je kiest eerst het formaat (een M of XL reep of een hart), vervolgens de (fairtrade) basischocolade. Van Callebaut, in wit, melk, puur of heel puur. En dan komt het leukste en tegelijk ook moeilijkste werk. Want je maakt je chocolade hartstikke handmade door vervolgens te kiezen voor vijf ingrediënten. Niet zo moeilijk? Nou, wel als je keuze hebt uit meer dan 70 in de categorien noten, fruit, kruiden, snoep, koek, decoratie, specials en schildjes.
Tot slot voeg je nog een naam en boodschap toe en het geheel wordt, binnen 1-2 werkdagen, thuisbezorgd. Voor de duurste reep ben je € 16,90 kwijt, inclusief verzendkosten.

Chocstar doosje



En, is het wat? 

Zoals gezegd, het kiezen is zo moeilijk! Er zitten echt ontzettend veel lekkere ingrediënten bij. En het geheel moet qua smaakcombinatie ook nog wel een beetje bij elkaar passen. Ik koos uiteindelijk voor een hart van pure chocolade met pecannoten, karamelblokjes, kokos, zout en bitterkoekjes.

Ik was verrast over de mooie verpakking van de chocolade, maar het allermeest over het uiteindelijke resultaat. Ik moet er vast verstand van hebben want wat is deze smaakcombinatie heerlijk!!! De ingrediënten worden niet alleen gebruikt als topping maar sommige (bitterkoekjes bijvoorbeeld) zitten ook door de chocolade heen verwerkt. Mochten chocoladefabrikanten nog een nieuwe smaak zoeken, deze combi is het helemaal! 

Welke reep zou jij voor jezelf samenstellen?

 

Ook lekker:

Letterlijk en figuurlijk Hemels Rembrandt Een unieke samenwerking tussen de Rembrandt Tower Boardroom en museum Het Rembrandthuis: van 21 september t/m 4 oktober (Rembrandts sterfdag) wordt op...
My happy kitchen leest: Home made winter van Yvett... Je hebt soms van die kookboeken die je direct aanspreken. Net als bij veel etenswaren beoordeel ik ook kookboeken vaak op de cover/verpakking. De gebo...
My happy kitchen test: Home made Hollandse stroopk... In de supermarkt liep ik tegen dit leuke pak van Home Made ambacht aan. Okay, dat is gelogen. Ik liep zoals gewoonlijk het hele schap met bakspullen u...
My happy kitchen leest: Atelier Confiserie Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen ge...

2 Comments

  1. Wauw! Die ziet er lekker uit en een combi van pecannoten, karamelblokjes & zout hmm… lijkt me heerlijk én hij ziet er ook nog eens waanzinnig lekker uit!

  2. Ja, hij was ook echt snel op! Zo lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge