My happy kitchen test: Aviko zoete aardappelfriet

In het diepvriesvak ontdekte ik laatst de Aviko zoete aardappelfriet. Sinds mijn girl-crush op zoete aardappel het afgelopen jaar kon ik niet anders dan een zak meenemen en uit proberen. Ideaal voor ons easy peasy friday avond maal. Dus maakte ik een ‘culinair’ verantwoorde versie van  de welbekende vissticks met patat en appelmoes: zalm met zoete aardappel friet en peer/appel/kaneel moes. Geserveerd met limoen-koriander mayonaise, mmmmm.

Aviko zoete aardappel frites

Wat is het?


Ook Aviko gaat mee in de zoete aardappel trend. Verkrijgbaar zijn frites (450 gram) en aardappelblokjes, voor € 2,49. Ook een voordeel: de friet kan zowel in de oven als in de frituurpan worden bereid. Hoewel de voedingswaarden (in vergelijking met de normale frites) niet echt veel verschillen, bevatten de zoete aardappel frites wel meer vezels en caroteen.

Zalm met zoete aardappelfrites


En, is het wat?


De meningen in huis waren verdeeld, maar ik vond het heerlijk! De frietjes (bereid in de frituurpan) waren heerlijk knapperig en zoet. Ze zien er ook lekker ambachtelijk uit! En de smaak combineerde perfect met de zalm en limoen-koriander mayo*. Al maak je met die laatste zelfs een baksteen lekker….. Een aanrader dus, deze Aviko zoete aardappelfriet, vooral als je weer eens wat anders wilt en (een tikkeltje) gezonder wilt snacken!


* Ik kocht deze limoen-koriander mayonaise bij de Sligro, van het huismerk O’Life. Of je maakt het gewoon zelf. Binnenkort een receptje hiervoor op mijn blog!

Ook lekker:

Berlijn komt naar Amsterdam: pop into Berlin! Als liefhebber van Duitsland en de Duitse keuken maak ik jullie graag attent op dit leuke initiatief: van 16 t/m 22 november kun je de sfeer van creat...
Pepernoten het hele jaar door! Je hebt mensen die steen en been klagen wanneer eind augustus de eerste pepernoten weer in de supermarkten verschijnen. En je hebt mensen die rond 5 d...
Salt water taffy’s bij Jamin Toen ik onlangs weer eens bij Jamin naar binnen liep trof ik het daar het vrolijke schap aan van Taffy Town. Deze heerlijke snoepjes uit Amerika zijn ...
My happy kitchen test: burrata Nederland heeft de Italiaanse kazen al lang geleden omarmd. Dol zijn we op Parmezaanse kaas, mascarpone, pecorino, gorgonzola, ricotta en mozzarella. ...

3 Comments

  1. Wij hebben geen frituurpan en ik maak zoete aardappel frites altijd zelf in de oven. Ik ben echt fan van mijn eigen zoete aardappel frites! Maar deze zien er ook heerlijk uit.

  2. Tja, er gaat idd niets boven zelfgemaakt frites! Maar ja, druk druk druk enzo 🙂

  3. Lijken me lekker! Zoete aardappels sowieso dus frietjes al helemaal niet 😉 Ook heel benieuwd naar die limoen-koriander mayo lijkt me namelijk een fijne combi!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge