My happy kitchen test: Aviko zoete aardappelfriet

In het diepvriesvak ontdekte ik laatst de Aviko zoete aardappelfriet. Sinds mijn girl-crush op zoete aardappel het afgelopen jaar kon ik niet anders dan een zak meenemen en uit proberen. Ideaal voor ons easy peasy friday avond maal. Dus maakte ik een ‘culinair’ verantwoorde versie van  de welbekende vissticks met patat en appelmoes: zalm met zoete aardappel friet en peer/appel/kaneel moes. Geserveerd met limoen-koriander mayonaise, mmmmm.

Aviko zoete aardappel frites

Wat is het?


Ook Aviko gaat mee in de zoete aardappel trend. Verkrijgbaar zijn frites (450 gram) en aardappelblokjes, voor € 2,49. Ook een voordeel: de friet kan zowel in de oven als in de frituurpan worden bereid. Hoewel de voedingswaarden (in vergelijking met de normale frites) niet echt veel verschillen, bevatten de zoete aardappel frites wel meer vezels en caroteen.

Zalm met zoete aardappelfrites


En, is het wat?


De meningen in huis waren verdeeld, maar ik vond het heerlijk! De frietjes (bereid in de frituurpan) waren heerlijk knapperig en zoet. Ze zien er ook lekker ambachtelijk uit! En de smaak combineerde perfect met de zalm en limoen-koriander mayo*. Al maak je met die laatste zelfs een baksteen lekker….. Een aanrader dus, deze Aviko zoete aardappelfriet, vooral als je weer eens wat anders wilt en (een tikkeltje) gezonder wilt snacken!


* Ik kocht deze limoen-koriander mayonaise bij de Sligro, van het huismerk O’Life. Of je maakt het gewoon zelf. Binnenkort een receptje hiervoor op mijn blog!

Ook lekker:

Yada Yada Market Zaandam Afgelopen zondag was ik aanwezig bij de officiële opening van Yada Yada Market in Zaandam. Een internationale food court, een eat-drink-shop experienc...
Kettle chips crispy bacon & maple syrup Ik heb al een heleboel reviews van producten uit de supermarkt op mijn blog staan. Maar de laatste tijd kwam hier een beetje de klad in. Kwam er zo we...
Ook een Happie? Zoals sommige van jullie wel weten werk ik al bijna 23 jaar op De Haagse Hogeschool. En draag ik onderwijsprojecten daarom ook een warm hart toe. En a...
Everything bacon! Als je vaker op dit blog komt kan je niet ontgaan zijn dat ik en eigenlijk mijn hele gezin grote liefhebbers zijn van spek! Het is onze favoriete toev...

3 Comments

  1. Wij hebben geen frituurpan en ik maak zoete aardappel frites altijd zelf in de oven. Ik ben echt fan van mijn eigen zoete aardappel frites! Maar deze zien er ook heerlijk uit.

  2. Tja, er gaat idd niets boven zelfgemaakt frites! Maar ja, druk druk druk enzo 🙂

  3. Lijken me lekker! Zoete aardappels sowieso dus frietjes al helemaal niet 😉 Ook heel benieuwd naar die limoen-koriander mayo lijkt me namelijk een fijne combi!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge