My happy kitchen test: Baileys Chocolate

Baileys drinken was al geen straf. Deze Ierse likeur, met als voornaamste ingrediënten whiskey en room, werd in 1971 als eerste geproduceerd door het de firma Baileys uit Dublin. Nu is er ook Baileys Chocolate. Met échte Belgische chocolade en vanille uit Madegascar.  Naar het schijnt zijn er honderden luxe soorten chocolade vooraf geproefd om tot het perfecte resultaat te komen. Wat een rotbaan.

Baileys Chocolate


De marketing machine van Baileys weet het mooi te brengen: “De creatie van de baanbrekende melange van luxe Belgische chocolade, Ierse whiskey en room heeft meer dan drie jaar geduurd, maar het resultaat is er dan ook naar. Een rijke, vloeibare chocolade-ervaring waarin twee nooit eerder gecombineerde favoriete smaken samenkomen in een decadent drankje. Speciaal ontwikkeld om dezelfde zintuiglijke ervaring te creëren als het eten van een stukje chocolade. Baileys Chocolat Luxe geeft je een authentieke chocolade-ervaring, van de knisperende beet aan het begin tot de licht bittere eindnoten van cacao aan het eind.”

En, is het wat?
Dat belooft wat! Ik ben sowieso al een Baileys fan, dus deze variant proeven is geen straf. En hoewel het, on the rocks, een heerlijk drankje is verkies ik toch de originele versie. Dit geeft me toch iets teveel het idee chocolademelk met een scheutje whiskey te drinken. Hele goede chocolademelk, dat wel!

Baileys Chocolate, verkrijgbaar bij de betere slijters, € 18,99 voor een fles van 50cl.

Ook lekker:

My happy kitchen test: Zoku Quick pop ijsmaker tri... Het is bijna zomer! En zomer staat voor mij voor barbecue’s, salades, verse vis en ijs! Heel veel ijs. Softijs, waterijs, roomijs, ik lust het allemaa...
My happy kitchen test: Hands off My Chocolate. En ... Ik ben altijd fan geweest van originele Nederlandse merken. En voorstander van het in the spotlights zetten van bijzondere producten. Hands Off My Cho...
IJskoud de lekkerste: Sgroppino Het is een van mijn favoriete drankje c.q. toetje in de zomer: de sgroppino. Ook wel scroppino genoemd want over de schrijfwijze van dit drankje wordt...
Lavendelsiroop en lavender breeze cocktail Zelf siroop maken is leuk en eenvoudig. Nog leuker is het om te experimenteren met aparte smaken. Zo proefde ik onlangs van Agroposta de lavendellimon...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge