My happy kitchen test: Crazy pea + recept voor pasta

Via een bevriende schoolplein-moeder kreeg ik een Crazy Pea cress plantje van Discover Fresh. Ik was hier ontzettend nieuwsgierig naar. Kiemplantjes zijn nog niet zo wijd verspreid in Nederland, eigenlijk alleen de tuinkers is bekend. En dat terwijl er ontzettend veel soorten ‘cressen’ verkrijgbaar zijn en er – vooral in de betere restaurants – volop mee geëxperimenteerd wordt. En ze zijn super gezond!


Crazy pea



Wat is het?
Volgens de verpakking is Crazy Pea zo lekker, gezond en gemakkelijk dat je je afvraagt waarom je het niet eerder kende. Verser dan Crazy Pea kan een groente niet zijn. Crazy Pea zijn knapperige jonge stengels, met de smaak van verse erwten en een zoete, nootachtige nasmaak. Je knipt ze af en voegt ze direct toe aan je maaltijd. Het kan niet fout gaan. Crazy Pea kun je zowel warm als koud verwerken in een maaltijd, als ingrediënt of als garnering. Na het afknippen groeit Crazy Pea gewoon door, waardoor je het na twee weken nog een keer kunt oogsten.

Cressen zijn de jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. Ze bevatten vluchtige oliën en hebben een specifieke geur en smaak. We rekenen ze tot de aromatische groenten, maar de grens met verse tuinkruiden is moeilijk te trekken. Vitaminen en mineralen zijn sterk geconcentreerd in deze jonge plantjes. Er is bijvoorbeeld ook broccocres en rucolacress verkrijgbaar (die dus respectievelijk naar broccoli en rucola smaken).

En, hoe smaakt het?
Wat moest ik hier nu eens mee gaan maken? In een salade gooien vond ik iets te ‘makkelijk’. Ik maakte uiteindelijk een simpele pasta die ik vroeger vaak at. De doperwtjes uit het oorspronkelijke gerecht verving ik door de Crazy Pea. De cress stengels geven dit gerecht een verrassende friszoete smaak en een knapperige bite. Zeker het proberen waard!

Crazy pea oogst Pasta met spekjes en crazy pea



Voor twee personen:
  • Ca. 200 gram pasta
  • Bakje Crazy Pea
  • Bakje spekreepjes
  • Half bakje champignons, in plakjes
  • Vier eetlepels mascarpone (ca. half bakje)
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak


Kook de pasta in circa 8 minuten beetgaar. Bak ondertussen in een koekenpan of wok de spekreepjes uit en bak vervolgens de champignons even kort mee. Voeg de marscarpone toe en breng op smaak met wat versgemalen peper. Giet de pasta af, roer dit door het mascarpone mengsel en roer er – van het vuur af – de afgeknipte Crazy Pea stengels door. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Ook lekker:

Frites Atelier Amsterdam Nu nog alleen in Den Haag (where else) maar straks ook in Arnhem, Utrecht en Amsterdam: Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Patat op Michelin ...
The Harbour Club, Scheveningen Het stond al een poosje op mijn verlanglijstje, eten bij The Harbour Club in Scheveningen. Tijdens een zakendiner eind november was het dan eindelijk ...
My happy kitchen test: Tony Chocolonely marshmello... Toen ik vandaag mijn gebruikelijke reep caramel zeezout in het karretje wilde gooien sprong de roze verpakking van deze nieuwe limited edition van...
My happy kitchen test: Chocstar chocolade Ik kwam er onlangs achter dat ik met de punten die ik ongemerkt spaar bij mijn T-mobile abonnement, een customized reep bij Chocstar kon bestellen. Ki...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge