My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen

In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een heerlijk stuk flammkuchen. Een Duits/Franse variant uit de Elzas op de Italiaanse pizza. 

Sinds kort verkoopt ook Dr. Oetker de flammkuchen, in twee variaties: ham & crème fraîche of salami & crème fraîche. Wij testen de laatste voor een zondagse lunch.

Dr Oetker Flammkuchen

 

Wat is het?

Een bodem die volgens de verpakking ‘extra thin & crispy’ is (waarom moet dat dan weer in het Engels?). Belegd met crème fraîche, rode uien en salami. De oorspronkelijke Elzasser variant heeft spekjes, maar a la. Een flammkuchen (240 gram) levert 647 kcal op, een stevige lunch dus. De flammkuchen bak je onderin een hete oven (goed voorverwarmen) op 250 graden in zo’n 7-8 minuten knapperig en gaar.

Flammkuchen


En, is het wat?

Ja, volmondig ja! Alhoewel de bodem naar het midden toe wat slap blijft is de smaak heerlijk. De crème fraiche fris, de salami pittig, de ui ….ehh ui-ig. Een heerlijke smaakcombinatie die heel goed in de buurt komt van hoe wij ze meestal in Duitsland geserveerd krijgen. En dat voor een diepvriesproduct! Mijn vriezer heeft voortaan een plaatsje vrij voor deze Duitse dokter!

Ook lekker:

Saté van kipgehakt met sereh Een lust voor het oog en de smaakpapillen: deze saté van kipgehakt met sereh. Het is best vullend, dus mijn combi met noodles bleek achteraf een beetj...
Poké bowl met avocado en krab Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noem...
Gnudi di ricotta met boter en salie Op 24kitchen zag ik Jamie Oliver Italiaanse gnudi di ricotta maken. Nu heb ik een aantal jaar in Italië gewoond en veel geleerd over de Italiaanse keu...
Zelf lente-uitjes kweken Ik was het al vaker op internet tegengekomen: hoe je zelf lente-uitjes opnieuw kunt laten groeien met de restjes die je normaal gesproken weggooit. Da...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge