My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen

In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een heerlijk stuk flammkuchen. Een Duits/Franse variant uit de Elzas op de Italiaanse pizza. 

Sinds kort verkoopt ook Dr. Oetker de flammkuchen, in twee variaties: ham & crème fraîche of salami & crème fraîche. Wij testen de laatste voor een zondagse lunch.

Dr Oetker Flammkuchen

 

Wat is het?

Een bodem die volgens de verpakking ‘extra thin & crispy’ is (waarom moet dat dan weer in het Engels?). Belegd met crème fraîche, rode uien en salami. De oorspronkelijke Elzasser variant heeft spekjes, maar a la. Een flammkuchen (240 gram) levert 647 kcal op, een stevige lunch dus. De flammkuchen bak je onderin een hete oven (goed voorverwarmen) op 250 graden in zo’n 7-8 minuten knapperig en gaar.

Flammkuchen


En, is het wat?

Ja, volmondig ja! Alhoewel de bodem naar het midden toe wat slap blijft is de smaak heerlijk. De crème fraiche fris, de salami pittig, de ui ….ehh ui-ig. Een heerlijke smaakcombinatie die heel goed in de buurt komt van hoe wij ze meestal in Duitsland geserveerd krijgen. En dat voor een diepvriesproduct! Mijn vriezer heeft voortaan een plaatsje vrij voor deze Duitse dokter!

Ook lekker:

Zaterdagavond, tapasavond! Ik ben dol op koken en bakken, en sta zeker wel iedere dag in de keuken om iets lekkers te maken voor ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Maar oo...
Smaken van de herfst: pizza met vijgen, ham en not... De smaken van de herfst, ik ben er dol op. Op de vijgen, noten, stoofpeertjes en wild. Paddenstoelen, ovenschotels, moet ik nog even doorgaan? Voor de...
Puntpaprika’s met gehakt Deze puntpaprika's met gehakt heb je in een mum van tijd op tafel staan. Een makkelijk en lekker recept dat ook nog eens mooi oogt. Rode puntpaprika's...
My happy kitchen leest: Toen was koken heel gewoon Onlangs schreef ik een serie blogposts over eten en drinken in de afgelopen decennia. Door de research die ik hiervoor moest doen ben ik enorm gefasci...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge