My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen

In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een heerlijk stuk flammkuchen. Een Duits/Franse variant uit de Elzas op de Italiaanse pizza. 

Sinds kort verkoopt ook Dr. Oetker de flammkuchen, in twee variaties: ham & crème fraîche of salami & crème fraîche. Wij testen de laatste voor een zondagse lunch.

Dr Oetker Flammkuchen

Wat is het?

Een bodem die volgens de verpakking ‘extra thin & crispy’ is (waarom moet dat dan weer in het Engels?). Belegd met crème fraîche, rode uien en salami. De oorspronkelijke Elzasser variant heeft spekjes, maar a la. Een flammkuchen (240 gram) levert 647 kcal op, een stevige lunch dus. De flammkuchen bak je onderin een hete oven (goed voorverwarmen) op 250 graden in zo’n 7-8 minuten knapperig en gaar.

Flammkuchen



En, is het wat?

Ja, volmondig ja! Alhoewel de bodem naar het midden toe wat slap blijft is de smaak heerlijk. De crème fraiche fris, de salami pittig, de ui ….ehh ui-ig. Een heerlijke smaakcombinatie die heel goed in de buurt komt van hoe wij ze meestal in Duitsland geserveerd krijgen. En dat voor een diepvriesproduct! Mijn vriezer heeft voortaan een plaatsje vrij voor deze Duitse dokter!

Ook lekker:

Truffelrisotto Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, se...
My happy kitchen test: Lassie rijke roerbak risott... Nieuw in de supermarkt is de Lassie rijke roerbak risotto. In slechts 4(!) minuten zet je hiermee een heerlijke risotto op tafel. Zacht en vol van sma...
My happy kitchen test: Zuivelmakers spuitzak roomk... Zuivelmakers spuitzak roomkaas. Dat is dus roomkaas in een afsluitbare spuitzak. Ik had er nog nooit van gehoord. Dus toen ik door De Zuivelmakers wer...
Gnudi di ricotta met boter en salie Op 24kitchen zag ik Jamie Oliver Italiaanse gnudi di ricotta maken. Nu heb ik een aantal jaar in Italië gewoond en veel geleerd over de Italiaanse keu...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge