My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen

In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een heerlijk stuk flammkuchen. Een Duits/Franse variant uit de Elzas op de Italiaanse pizza. 

Sinds kort verkoopt ook Dr. Oetker de flammkuchen, in twee variaties: ham & crème fraîche of salami & crème fraîche. Wij testen de laatste voor een zondagse lunch.

Dr Oetker Flammkuchen

 

Wat is het?

Een bodem die volgens de verpakking ‘extra thin & crispy’ is (waarom moet dat dan weer in het Engels?). Belegd met crème fraîche, rode uien en salami. De oorspronkelijke Elzasser variant heeft spekjes, maar a la. Een flammkuchen (240 gram) levert 647 kcal op, een stevige lunch dus. De flammkuchen bak je onderin een hete oven (goed voorverwarmen) op 250 graden in zo’n 7-8 minuten knapperig en gaar.

Flammkuchen


En, is het wat?

Ja, volmondig ja! Alhoewel de bodem naar het midden toe wat slap blijft is de smaak heerlijk. De crème fraiche fris, de salami pittig, de ui ….ehh ui-ig. Een heerlijke smaakcombinatie die heel goed in de buurt komt van hoe wij ze meestal in Duitsland geserveerd krijgen. En dat voor een diepvriesproduct! Mijn vriezer heeft voortaan een plaatsje vrij voor deze Duitse dokter!

Ook lekker:

My happy kitchen test: Beluga ijs Al ruim een jaar verkrijgbaar bij Albert Heijn maar nog niet eerder op mijn netvlies: Beluga ijs Tropical coco shuffle, het ijs van twee-sterren resta...
Foodblogswap: open lasagne met zalm en rivierkreef... De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap*. De leukste manier om nieuwe gerechten uit te proberen! Deze maand kreeg ik bep...
Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewn... In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik ...
Proef de waanzinnige smaken van Professor Grunschn... Als je de naam Professor Grunschnabel hoort, dan zou je niet direct denken dat dit een Nederlands ijsmerk is. Toch is dat wel degelijk het geval. Dit ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge