My happy kitchen test: Happy people super snack fruit

Dé trend in bloggersland: ontbijten met havermout. Gekookt of in de vorm van ‘overnight oates’, havermout die een nachtje heeft geweekt in melk of water. Gewone melk is natuurlijk helemaal uit de ban tegenwoordig, net als gluten en koolhydraten. Dus gebruiken de meeste mensen soja- of amandelmelk. De havermout wordt vervolgens afgemaakt met fruit. Vers fruit of – om in de superfood trend te blijven – gedroogde gojibessen en lijnzaad.
 

 

Healthy People Cranberry & Blueberry

 



 

Ik maak zelf mijn havermout klaar met Alpro Coconut Original. Gewoon omdat het zo lekker is! Daarna gaat er fruit in, gewoon wat voorhanden is (aardbeien, banaan, frambozen). Mijn oog viel in de supermarkt op een zakje Healthy people super snackfruit. Handig, voor als er geen fruit in huis is.
 
Wat is het?
In mijn zakje in de smaak ‘Cranberry & Blueberry’ zit 125 gram cranberry (55%), bosbessen (15%) en rozijnen. Healthy people presenteert de snackfruit als ‘een heerlijke vetarme fruitsnack voor tussendoor of in de muesli. Bron van vezels en van energie’. Honderd gram bevat 345 kcal. Een portie (een handje volgens de verpakking, 15 gram) 52 kcal. Super snack fruit is ook verkrijgbaar in Golden Berry mix, met golden berry en cranberry en kost € 2,29 per zakje.

Havermout met cranberries



En, is het wat?
Ik word dan altijd nieuwsgierig, een ‘handje’? Hoeveel is dat dan? Keukenweegschaal erbij gepakt en zelf een handje fruit gepakt. Mijn handje bleek 20 gram te wegen, maar ik heb misschien wel grotere handen dan gemiddeld. Ik vind voor een schaaltje havermout één handje toch wat weinig, dus dat worden er wel twee. In de havermout smaakt het prima. Lekker fris en een goede bite. Ik geef de voorkeur aan vers fruit maar het is wel handig om in huis te hebben!

Ook lekker:

My happy kitchen test: Maggi aardappelvariatie cup... Onder het motto ‘wat zullen we vanavond weer eens op tafel zetten’ testte ik enige tijd terug de aardappelpannenkoekjes van Maggi. Ze bleken geen succ...
My happy kitchen test: Solero mojito Al geïntroduceerd in 2013 dus ik loop een beetje achter. Ben niet zo’n trendsetter wat ijs betreft. Maar toen ik deze Solero mojito in het vriesschap ...
Review: AH Oat cookies caramel seasalt Je kunt wel zeggen dat 2015 het jaar was van de karamel zeezout. Of caramel seasalt zoals we in goed Nederlands liever lijken te zeggen. Opeens zag je...
My happy kitchen leest: Toen was koken heel gewoon Onlangs schreef ik een serie blogposts over eten en drinken in de afgelopen decennia. Door de research die ik hiervoor moest doen ben ik enorm gefasci...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge