My happy kitchen test: Home made Hollandse stroopkoeken

In de supermarkt liep ik tegen dit leuke pak van Home Made ambacht aan. Okay, dat is gelogen. Ik liep zoals gewoonlijk het hele schap met bakspullen uit te pluizen en kwam dit pak tegen. Alleen al voor de verpakking zou ik ‘m meenemen! Op een regenachtige woensdagmiddag deed ik de test:

Homemade pakket voor Hollandse stroopkoeken


Wat is het?
Home made ambacht, pakket voor Hollandse stroopkoeken. Volgens de verpakking van ‘professionele kwaliteit, compleet met ambachtelijke stroop’. En van ‘(h)eerlijke grondstoffen’. In het pak zit zowel de mix voor de koek als de stroop en een deegsteker. Het enige wat je nog toe moet voegen is 155 gram roomboter. Nergens is op het pak terug te vinden hoeveel koeken je nu precies kunt maken. Wel weten ze te vermelden dat een portie (een koek van 55 gram) 250 kcal kost. Wat wil je ook, met zoveel roomboter en stroop? De koeken bak je in 8-10 minuten, voor de stroop is ongeveer 5 minuten + afkoeltijd nodig.
Ik betaalde voor het pak € 1,99

Zelfgemaakte stroopkoekenEn, is het wat?
Eerst maak je het deeg met 125 gram roomboter. Vervolgens rol je het deeg uit en steekt er koeken uit met de meeverpakte steker. Die steker is helemaal niets. Onhandig en veels te groot naar mijn idee. Ik gebruik de achterkant van een colaglas en wist hiermee 14 koekjes (dus uiteindelijk 7 stroopkoeken) te maken. Al waren ze wel aan de (te) dikke kant, dus 8-10 koeken zou moeten lukken. 
Een gratis tip: gebruik – bij gebrek aan deegroller – een lege fles wijn, al dan niet gevuld met koud water. Werkt als een gek en er blijft niets aan kleven! Ik bakte de koekjes uiteindelijk wat langer (12 minuten), ook omdat ze zo dik waren.

Gratis tip 2: laat de koeken goed afkoelen voordat je met de stroop aan de slag gaat. Ik was natuurlijk weer veels te ongeduldig en daardoor liep de stroop langzaam weer uit de nog warme koeken vandaan.

Maar het resultaat mocht er best zijn! Zowel qua looks als qua smaak. Een heerlijke brosse koek met een even heerlijke stroopvulling. Een aanrader dus!

Ook lekker:

Shop- en eatlog Amsterdam Eens in de zoveel tijd (en eigenlijk niet vaak genoeg) doe ik met mijn zusje een dagje Amsterdam. Op zo’n dag combineren we altijd winkelen met lekker...
My happy kitchen test: peppr-naise Ik schreef het al vaker: ik ben dol op kleinschalige culinaire initiatieven. Van mensen die besluiten verse marshmallows te gaan maken en verkopen per...
My happy kids: Gingerbreadmen cookies Het is eindelijk kerstvakantie! En dus ook tijd om koekjes te bakken. En wat kan je dan beter maken dan gingerbreadmen cookies! Ze zien er zo schattig...
Het houdt niet op, niet vanzelf….nutteloze pakjes ... Alweer een derde blogartikel over de vele nutteloze pakjes en zakjes die je tegenkomt in de supermarkt (lees hier deel 1 en deel 2). Ik dacht wel klaa...

2 Comments

  1. Ze zien er wel heel lekker uit! Smaken ze net zo lekker als zelfgemaakt deeg?

  2. Ja dat verbaasde mij ook enorm maar ze smaken super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge