My happy kitchen test: Kiwiberries

Ik had er al over gelezen online en dit weekend kwam ik ze tegen bij de Makro: kiwiberries. Wat is het en is het wat? My happy kitchen doet de test!

 
Nergi kiwiberries
Wat is het?
Deze bes, ook wel baby-kiwi genoemd, heeft de grootte van een cherrytomaat. Het is het fruit van een klimplant, de Actinidia arguta, en is verwant aan de traditionele kiwi. In feite wordt aangenomen dat het de voorloper van de kiwi is. Hoewel de plant als zodanig al duizenden jaren bestaat is men er pas de laatste jaren in geslaagd de vrucht minder fragiel en houdbaar te maken.
 
De vrucht is rijk aan vitamine C,vezels, calcium, magnesium en ijzer. 
 
Kiwiberries
 
De kiwiberries zijn verkrijgbaar in september/oktober en maart/april. Ik betaalde voor dit doosje van 125 gram € 1,90.

En, is het wat?
Heel bijzonder om deze bes in zijn geheel op te eten en dan de smaak en structuur van een kiwi te proeven zonder het harige jasje. Heel lekker! Zacht en zoet, het lijkt wel snoep. En ontzettend makkelijk natuurlijk om mee te geven in de broodtrommel of om mee te nemen naar het werk. Zo worden die twee stuks fruit per dag weer een stukje makkelijker haalbaar.
 
Binnenkant van een kiwiberry
 

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge